zondag, december 3Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuw viaduct Hoog Burel weer beschikbaar voor alle verkeer

Foto: Erik Karst | Gemeente Apeldoorn

Het nieuwe viaduct Hoog Burel over de snelweg A1 bij Apeldoorn is vandaag woensdag 1 maart om 07.00 uur opengesteld voor alle verkeer.

Opdrachtnemer Dura Vermeer heeft het oude viaduct eind 2022 gesloopt en het nieuwe viaduct binnen vier maanden op dezelfde locatie opgebouwd. Vanwege betonschade aan de onderkant van het viaduct was de Hoog Buurloseweg over het viaduct sinds 2017 afgesloten voor zwaar verkeer.

Circulaire liggers
Het ontwerp voor het nieuwe viaduct Hoog Burel bestaat uit 3 pijlers en 4 overspanningen. Per overspanning zijn 10 liggers geplaatst. In de buitenste overspanningen zijn 16 circulaire liggers toegepast, deze komen uit een viaduct in  Groningen. Op de liggers is het wegdek aangebracht. Voor de leuning van het viaduct is gekozen voor een donkere kleur die verwijst naar de schaduwrijke omringende bossen.

Herplant
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren had de aannemer ruimte nodig. Daarom zijn in 2021 diverse bomen verwijderd. Begin maart plant de gemeente nieuwe jonge bomen op dezelfde locatie. Gekozen is voor de boomsoorten zomer eik, beuk en grove den. De berm is opnieuw ingezaaid met een gras/kruidenmengsel.