vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuw jaar, nieuwe kansen, andere keuzes?

Foto: Herenboeren de Groote Modderkolk

Denk je ook wel eens na over je voeding? Hoe het eten dat op je bord ligt is geteeld en waar het vandaan komt? Groente en fruit wordt tegenwoordig in hoog tempo gekweekt. Dit heeft voordelen, zoals een hogere productie. Maar er zijn ook nadelen: de smaak kan tegenvallen en de voedingswaarde ook. Al valt over smaak niet te twisten, mensen die de producten kennen die uit bijvoorbeeld de biologische teelt komen, roemen vooral de heerlijke volle smaak en de veel steviger ‘bite’ van de groenten.

Met het vlees is het niet anders. We kennen allemaal de verhalen over laag dierenwelzijn en snelle opfok. Veel koeien, varkens en kippen, die uiteindelijk in de supermarkt belanden, hebben vooral een binnenleven gekend en worden gevoed met soja en maïs vanuit andere delen van de wereld. Duurzaam gefokt vlees heeft deze bijsmaak letterlijk niet. Daarnaast is duurzaam telen en fokken beter voor onze bodem.

Het kan ook dichterbij, lekkerder, gezonder en leuker. Door lid te worden van Herenboeren Groote Modderkolk! Als Herenboer laat je als het ware je eigen groente en fruit verbouwen, verser bestaat niet. Op de boerderij zie je het meteen: de koeien en varkens lopen buiten, hebben de ruimte en krijgen gras, groenteresten en eikels te eten.

Herenboeren staat voor het samen produceren van duurzaam voedsel met respect voor de bodem. Je haalt wekelijks gezonde, verse groenten, fruit en eieren van je eigen boerderij. Je kunt kiezen voor periodieke vleespakketketten, verantwoord geslacht door slagerij Ter Weele, vlees van de koeien en varkens van de Herenboerderij. Als je zin hebt, werk je mee op het land, met de uitgifte van groente of in een van de vele commissies. Je ontmoet veel leuke mensen, die net als jij geïnteresseerd zijn in duurzame voeding. Je eet eerlijke voeding, waarvan je de herkomst kent, die alleen daardoor al lekkerder is en de voedingswaarde een stuk hoger is. Dus maak dit nieuwe jaar andere keuzes en wordt lid van Herenboer Groote Modderkolk! Voor een rondleiding mail rondleiding@hbgm.nl.