vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nieuw interactief afvalscheiding-station bij Kinderparadijs Malkenschoten

Foto: Accres

Op woensdag 5 april vond er bij Kinderparadijs Malkenschoten een officiële opening plaats van een interactief afvalscheiding-station op het Smulterras. Deze opening werd gedaan door wethouder Danny Huizer en kinderburgemeester Jolie onder toeziend oog van Binky. Danny Huizer is sinds 2022 wethouder en is onder andere verantwoordelijk klimaat en afvalbeleid.

Interactief afvalscheiding-station is leuk en leerzaam voor kinderen.
Bij dit interactief afvalscheiding-station leren kinderen welk afval in welke afvalbak moet, wat er met dat afval gebeurt en waarom het belangrijk is dat materiaal gerecycled wordt. In de wand zitten sensoren die geluid maken zodra er iets in één van de afvalbakken wordt gegooid, waardoor het een spelletje wordt. Daarnaast is afvalscheiding ook het thema in een vrolijk nieuw liedje in de Binkyshow. Deze nieuwe spelvorm sluit aan bij de uitbreiding van educatie op de kinderboerderij over klimaat en milieu en wat je daar in je eigen leefomgeving aan kan bijdragen.

Streven naar een afvalvrije gemeente in 2050.
Met deze toevoeging draagt Accres ook bij aan de gemeentelijke doelstelling om bewustwording te creëren over afvalstromen en afvalbeleid, wat helpt in het streven naar een afvalvrije gemeente in 2050.

Het interactieve afvalscheiding-station is gemaakt en ontworpen door het belevingsburo uit Arnhem.