maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Nacht van Apeldoorn breidt uit met wielerronde

Foto: Pixabay

Op vrijdag 31 mei aanstaande organiseert de Apeldoornse centrumhoreca opnieuw de Nacht van Apeldoorn. Dit jaar wordt daar in samenwerking met wielervereniging De Adelaar een spectaculaire wielerronde aan toegevoegd.

Tussen 17:00 en 20:00 rijden bekende oud profs achter de derny’s hun ronden over het centrumparcours en is er een officiële KNWU dameswedstrijd. Start en finish ligt naast het Leienplein. Met de wielerkoers wordt de aftrap gegeven voor een bruisende en gezellige nacht in Apeldoorn die tot in de kleine uurtjes door gaat op diverse podia op de horecapleinen.

Met het toevoegen van de wielerkoers zet Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn een grote stap in de richting van verbreding van het horecaevenement dat sinds 2016 weer in Apeldoorn wordt georganiseerd. Marco Bod namens de stichting; “Destijds was de komst van de Giro in Apeldoorn de reden dat de Apeldoornse centrumhoreca de Nacht van Apeldoorn nieuw leven inblies. Met het toevoegen van de wielerronde zijn beide elementen weer bij elkaar gebracht”!

Met deze eerste editie van de wielerkoers zetten De Adelaar en Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn een nieuwe traditie in gang. Dit jaar wordt vooral gebruikt om het enthousiasme aan te wakkeren bij publiek en bedrijfsleven zodat vanaf volgend jaar de groei verder kan worden doorgezet. Voor het bedrijfsleven wordt in het ACEC gebouw een business avond georganiseerd. Hier is ook het rennerskwartier gevestigd.