maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Muzikaal Prentenboek: Samen lezen en plezier maken

Foto: Doomijn Kinderopvang

Tijdens twee workshops ‘Muzikaal Prentenboek’ in Het Bolwerk genoten bijna vijftig kinderen met hun (groot)ouders van het prentenboek ‘Raf’. ‘Arabine koeterine, van je trif troef traf, prrr laat de beentjes gaan!’ Met de ukelele, sambaballen en haar vrolijke stem bracht Daniëlla Snijders van Doomijn Kinderopvang het boek helemaal tot leven. Ze weet de kinderen op een bijzondere manier te boeien en combineert lezen en muziek tot een uitdagende, speelse voorstelling met veel ruimte en inbreng voor de kinderen.

Met hun tong uit de mond probeert een groep peuters, net zoals de roze flamingo’s, op één been te gaan staan. Dat is nog niet zo gemakkelijk! Op je andere been dan… gelach en rode wangen. Gelukkig deelt Daniëlla, consulent activiteiten bij Doomijn Kinderopvang, de vrolijk gekleurde danslinten uit. Om als flamingovleugels mee te zwieren. Al hanteren enkele jongens de linten liever als een knallende zweep. Kinderen en hun (groot)ouders genieten samen van een sfeervol boek en muziek bij de grote, schitterende platen. Er wordt niet stilgezeten, want meespelen op instrumenten, meezingen en dansen met kleurrijke materialen maakt samen lezen nóg leuker.

De komende maanden verzorgt Daniëlla in samenwerking met Accres en Coda in Apeldoorn meerdere malen de workshop ‘Muzikaal Prentenboek’. Alle kinderen van 1 tot 4 jaar zijn van harte welkom met hun (groot)ouders om te komen luisteren, spelen en zingen. De eerstvolgende voorstellingen over het prentenboek ‘Wat nu, Olivier?’ zijn op 13 november om 9:30 en 10:30 uur in Dok Zuid. Deelname is gratis. Wel graag aanmelden via muzikaalprentenboekapeldoorn@gmail.com. Houd voor de overige data de website en social media van Doomijn Kinderopvang in de gaten.