woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Midwinterhoornblazers weer te horen op ‘t Leesten

Foto: Sven Scholten

De midwinterhoornblazers uit Ugchelen zullen ook dit jaar de komst van het licht weer aankondigen. Juist in een jaar als dit een bijzondere ervaring, waarbij u -met in achtneming van de maatregelen en adviezen van het RIVM- van harte welkom bent.

Midwinterhoornblazen Ugchelen
Midwinterhoornblazen Ugchelen is door Casper van Beek en Dientje Quartel opgericht op 30 november 2014, de datum van het anbloazen (de start van het midwinterhoornseizoen) van dat jaar. Sindsdien is het gezelschap uitgegroeid tot een professionele vereniging, met meer dan vijftien leden. De leden zijn verdeeld in groepen, van beginnende tot gevorderde blazers. Zij spelen op verschillende momenten tijdens de kerstperiode.

Blazen anno 2020
Het blazen op de midwinterhoorn is een oud gebruik, dat zijn oorsprong vindt in de signaalhoorns. De midwinterhoorn zult u echter pas horen vanaf de eerste advent en op driekoningen, zes januari, zullen de laatste klanken van het midwinterhoornseizoen geblazen worden. Ook in 2020 is de oude roep om het licht nog altijd van toepassing en zullen de blazers de traditionele melodieën laten horen.