woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Metallica concert met volledig symfonisch orkest naar Apeldoorn

Foto: Trib Events

Precies 20 jaar na de release van Metallica’s wereldberoemde album ‘S&M’ met het San Francisco Symphony Orchestra speelt rockband Scream Inc met volledig symfonisch orkest de muziek live in Orpheus Apeldoorn. Op 12 januari komt de show ‘Metallica in Symphony’ voor het eerst naar Nederland. Wereldhits als ‘Master of Puppets’ en ‘Enter Sandman’ komen voorbij in dit bijzondere live concert.

Metallica frontman James Hetfield was onder de indruk van een video van het concert en gaf direct zijn goedkeuring voor het project. Twintig jaar geleden werkte de rockband voor het eerst samen met het San Francisco Symphony Orchestra en dat resulteerde in het beroemde livealbum ‘S&M’. Symfonische versies van de grootste Metallica hits staan op deze plaat, waaronder de symfonische uitvoering van ‘Nothing Else Matters’, die nog steeds Metallica’s hoogste top 40 notering ooit is.

Ondanks het succes werd een wereldtournee met het orkest nooit gerealiseerd. Scream Inc is op dit moment de enige band ter wereld die de setlist van ‘S&M’ met orkest speelt. Met meer dan 5 miljoen Youtube views en ruim 85.000 verkochte tickets in 15 landen is de band bekend bij veel hardrock en metal liefhebbers.

“Dat James Hetfield positief is over onze show betekent zo veel voor ons,” vertelt leadzanger Max Rozkrut. “We zijn allemaal opgegroeid met de muziek van Metallica en hebben jarenlang aan deze show gewerkt om zo nauwkeurig mogelijk het origineel te benaderen. Deze erkenning is een droom die werkelijkheid wordt.” De productie van ‘Metallica in Symphony’ bleek complexer dan gedacht. Want ook al oogstte de band veel lof met hun eerste shows, zelf waren de muzikanten nog niet tevreden. De drummer van het 30-persoons gezelschap, Andrew Liutyi, heeft de bladmuziek volledig herschreven om tot in het kleinste detail de muziek te kunnen reproduceren. Speciaal voor het project zijn violisten, blazers en slagwerkers geselecteerd die nu de vaste orkestbezetting vormen. Inmiddels staat de show als een huis en telt de Europese tour uitverkochte zalen in Duitsland, Polen en Oekraïne. “Metallica in Symphony is een eerbetoon aan de magie van Metallica, nog steeds de populairste metalband ter wereld,” zegt Rozkrut. “Het is jammer dat Metallica nooit met dit concept getoerd heeft. Daarom grijpen we de kans om de hits mét orkest live te laten horen aan een groot publiek. Ik weet zeker dat deze show overal ter wereld indruk maakt.”

In januari is ‘Metallica in Symphony’ voor het eerst in Nederland te horen tijdens een exclusieve concertreeks langs vijf zalen. De tour wordt mede mogelijk gemaakt door radiozender Arrow Classic Rock. Meer informatie en tickets op metallicainsymphony.nl.