maandag, september 25Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Met Hemelvaartsdag naar Maaiveld

Foto: Maaiveld Festival

Het kan en het mag weer: zingen, dansen, doen, maken en ontdekken! Op donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag, en vrijdag 27 mei viert Apeldoorn feest tijdens het gloednieuwe, tweedaagse Maaiveld Festival, georganiseerd en geprogrammeerd door CODA, Orkest De Ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) en Orpheus. En de titel van het festival zegt genoeg: twee dagen lang geniet je van bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties in de Apeldoornse binnenstad.

Het openingsconcert wordt op 26 mei verzorgd door Ellen ten Damme samen met Orkest De Ereprijs. Serious Hits: Top 2000 Live sluit de eerste festivaldag op het Stationsplein af. Verder geniet je van bijzondere optredens van onder meer Duda Paiva Company, Symphony of Fire en Jack Jarryd. Op het festivalterrein ontdek je ook de interactieve installatie Walk in the Woods van CODA! Het programma van Maaiveld Festival is geschikt voor alle leeftijden. Zo is de voorstelling Kiekeboe van Theater Stof geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar en zijn alle leeftijden welkom bij het rockconcert van Hippe Gasten.

Tickets
Maaiveld Festival is grotendeels gratis toegankelijk, maar voor een aantal optredens is een ticket noodzakelijk. Op www.maaiveldfestival.nl vind je het volledige programma. Hier koop je ook je tickets.

Over Maaiveld Festival
Maaiveld Festival laat je twee dagen lang op verschillende locaties in de binnenstad genieten van meer dan 25 optredens, voorstellingen en shows van (inter)nationale en lokalen artiesten die muziek, dans, theater en beeldende kunst op ongewone en unieke wijze combineren. Op het programma staan niet alleen de grote namen, maar het festival biedt ook podium aan nieuwe en minder bekende artiesten.

Maaiveld Festival is een initiatief van de Stichting Culturele Evenementen Apeldoorn dat in het leven geroepen werd door CODA, Orkest De Ereprijs, GIGANT, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orpheus. Deze culturele instellingen hebben in samenwerking een festival ontwikkeld dat spannende, verrassende, ongewone en onverwachte verbindingen legt tussen verschillende muziekgenres, de beeldende kunsten en andere kunstzinnige uitingen.