dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Met de kinderen op vakantie in een auto? Gebruik deze tips!

Foto: Pixabay

Op vakantie gaan in een auto heeft natuurlijk een aantal voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen op welk tijdstip je aan de reis begint. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om te beslissen hoeveel spullen je meeneemt, al moet het natuurlijk wel in de auto passen. Bovendien kun je stoppen wanneer en waar je maar wilt, wat uiteraard niet het geval is in een vliegtuig. Toch kan het ook nadelig uitpakken. Reizen in een auto duurt namelijk vrij lang, wat kinderen niet altijd even leuk vinden. Om je kinderen rustig te houden tijdens je autovakantie kun je deze tips van XLEasy gebruiken.

Leid je kinderen af
Tijdens zo’n lange reis is het aan te raden om je kinderen af te leiden, met name als ze wat onrustig beginnen te worden. Dit kun je doen op allerlei manieren. Zo kun je een paar spulletjes meenemen, waaronder tijdschriften en mp4spelers. Op deze manier hebben ze onderweg wat te doen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om van tevoren series op Netflix te downloaden, zodat ze op de mobiel een paar afleveringen kunnen kijken. Kleine spelletjes zijn een andere goede manier om kinderen af te leiden.

Zorg voor eten en drinken
Als je in een auto op vakantie gaat dan is het natuurlijk ook noodzakelijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Eén tip: leg het drinken niet bij de kinderen op de achterbank. Voor je het weet zijn alle pakjes of flesjes op en mag je om het half uur stoppen bij een tankstation voor een toiletbezoek. Daarnaast is het ook verstandig om snoep mee te nemen, want dat hoort eigenlijk wel bij zo’n trip. Het is daarentegen slim om ze niet te veel suiker in te laten nemen, want daar worden kinderen natuurlijk alleen maar druk van.

Maak de reis comfortabel
Om je kinderen rustig te houden kun je ook wat voorbereidingen te treffen. Zo kun je een zonnescherm ophangen. Kids worden onrustig van de hitte, wat met zo’n scherm verholpen wordt. Ook is het slim om ze een eigen kussen en zelfs deken mee te laten nemen. Daarnaast kan het ook helpen als je als ouder achterin gaat zitten, al is het maar voor een tijdje. Je kunt je kinderen dan bijvoorbeeld helpen om in slaap te komen, maar je kunt ook een spelletje met hen doen.