maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Maaiveld Festival 2024: Twee dagen vol muziek, kunst en avontuur in Apeldoorn!

Foto: Maaiveld Festival

Het is bijna zo ver! De spanning stijgt terwijl de voorbereidingen voor het Maaiveld Festival in volle gang zijn. Artiesten, orkesten, kunstenaars, podiumbouwers, horecapersoneel en technici staan klaar, en het weer lijkt mee te zitten. Op woensdag 8 en donderdag 9 mei, Hemelvaartsdag, zal de derde editie van het Maaiveld Festival Apeldoorn opnieuw laten zingen en swingen met een spectaculair programma. Maak je festivalschoenen maar vast klaar en bereid je voor op twee dagen vol bijzondere, unieke en ongewone optredens en interactieve installaties op verrassende binnen- en buitenlocaties in en rond het Stationsplein en de Nettenfabriek.

Op de openingsavond van het Maaiveld Festival zal Douwe Bob samen met het NJO Poporkest zijn grootste hits ten gehore brengen. Verwacht een spetterend optreden met zowel nummers van zijn nieuwe album als klassiekers als Multicoloured Angels, Slow Down en Shine. Het belooft een muzikaal feest te worden en een fantastische aftrap van de derde editie van het festival!

Maar er is nog veel meer te beleven tijdens het Maaiveld Festival. Op beide dagen kun je genieten van diverse activiteiten, zoals de openluchtvoorstelling Knock, knock who’s there van Boost Productions, een magistrale combinatie van circus en slapstick in en op een gestileerde caravan. In Station Royaal wordt het werk van Kim Laugs tentoongesteld, een prachtig geluidskunstwerk gemaakt van bewegende LEGO-onderdelen, passend bij de tentoonstelling Travelling Bricks in CODA Museum. Ook kun je op het Stationsplein genieten van Snackgelok, waar je liggend in levensgrote frietbakjes luistert naar een muzikale compilatie van audiofragmenten over het geluksgevoel van consumeren. Verder kun je de korte voorstelling BOOT bijwonen in een Antonov2-vliegtuig, ook op het Stationsplein.

Op donderdagmiddag staan Sven Ratzke en Orkest De Ereprijs garant voor een spectaculair concert. Sven Ratzke, bekend van zijn Bowie-project en de voorstelling Marlène, zal samen met het veertienkoppige orkest een aantal bekende nummers ten gehore brengen, evenals een speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd muziekstuk.

De tweede festivaldag wordt afgesloten met optredens van MEROL en The Cool Quest XL, gevolgd door een krachtige Maaiveldparade van de slagwerkgroep Suona van de Apeldoornse muziekvereniging Prins Bernhard.

Ook voor de jongste bezoekers heeft het Maaiveld Festival een gevarieerd programma. Oorkaan, de Nationale Opera en Ballet en Philharmonie Luxembourg presenteren een prachtige productie voor kinderen vanaf 2 jaar, en voor kinderen vanaf 8 jaar is er de voorstelling Wakkerland, een modern sprookje over moed en natuur. Daarnaast kunnen kinderen vanaf 4 jaar zelf aan de slag bij KOLÓ, een mix van workshop en voorstelling waarbij ze zelf muziek kunnen maken.

Bijzonder is ook de dansvoorstelling Hellend Vlak van Vloeistof, die plaatsvindt op het Apeldoorns Kanaal bij de Freulebrug. Vanaf de brug of de oevers kun je genieten van dit unieke schouwspel.

Op de route tussen het Apeldoorns Kanaal en het Stationsplein tonen zeven Apeldoornse makers hun kunsten vanuit MaaiveldLab.

Wil je meer weten, het volledige programma bekijken of tickets kopen voor een van de kinder- en jeugdvoorstellingen? Ga dan naar www.maaiveldfestival.nl.

Maaiveld Festival wordt georganiseerd door ACEC, CODA, GIGANT, Orpheus, Nationale Jeugdorkesten Nederland en Orkest De Ereprijs, in samenwerking met diverse andere organisaties. De gemeente Apeldoorn, Sena Performers, Het Cultuurfonds en het VSBfonds steunen het festival financieel. Verschillende organisaties stellen hun locaties beschikbaar, van Station Royaal en Ketelhuis tot Drakenbootloods en Wittenborg University. Zo wordt het Maaiveld Festival een feest van ontdekking!

Maaiveld Festival is grotendeels gratis toegankelijk, maar voor sommige optredens en kindervoorstellingen is een ticket vereist. Kijk op www.maaiveldfestival.nl voor het volledige programma en om tickets te kopen.

Wil je het Maaiveld Festival steunen? Dat kan! Scan de QR-code die je op een aantal locaties op het festival terug zal vinden.