zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Lucrato treedt op als aanspreekpunt voor Oekraïense werkzoekenden

Foto: Pixabay

Oekraïense vluchtelingen mogen sinds 1 april vrij in Nederland werken. Namens de gemeenten Apeldoorn, Epe en Heerde is Werkleerbedrijf Lucrato aanspreekpunt voor deze groep werkzoekenden. Sinds afgelopen week kunnen Oekraïense werkzoekenden, met de komst van Anastasiia Berehych bij Lucrato, in hun moedertaal informatie over de werkopties in de omgeving krijgen. En  – als er belemmeringen in het spel zijn die het vinden van werk moeilijker maken  –  door Lucrato worden begeleid naar passend werk.

Betrouwbaar advies
Ruud Berenschot, projectleider Ontwikkeling en Innovatie bij Lucrato: “Onder de groep Oekraïense werkzoekenden zijn veelal vrouwen die alleen of met kinderen uit oorlogsgebied zijn afgereisd. We willen hen graag helpen. Onze kennis van de markt en werksoorten in de regio is groot. Ook hebben wij ervaring met het begeleiden van statushouders naar werk. Hierdoor kunnen wij betrouwbaar advies geven en de werkzoekenden matchen met de juiste werkgever of uitzendbureau.”

Voorstellen op sociale media
Anastasiia Berehych is afkomstig uit Oekraïne en stelt zich komende week in een filmpje op de sociale media voor om zich bekend te maken bij Oekraïense werkzoekenden in onze regio. Zij kunnen vrijblijvend contact zoeken met Anastasiia via het mailadres Ukraine@lucrato.nl.
Ook regionale werkgevers die bereid zijn om Oekraïners een werkplek te bieden, kunnen zich melden via Ukraine@lucrato.nl.

Over Werkleerbedrijf Lucrato
Werkleerbedrijf Lucrato is dé arbeidsbemiddelaar voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaald en duurzaam werk. Onze naam staat voor winst. Omdat we geloven dat werken op meerdere manieren winst oplevert. Sociale, maatschappelijke en economische winst. Winst voor werkzoekenden én voor werkgevers.