zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Lotgenotenbijeenkomst toeslagenaffaire op 11 april

Foto: Gemeente Apeldoorn

Op 11 april van 19:30-21:30 organiseert de gemeente een lotgenotenbijeenkomst voor gedupeerden van de toeslagenaffaire. Gedupeerden kunnen op deze avond gewoon binnenlopen.

Als gedupeerde van de Toeslagenaffaire kan het prettig zijn om anderen te spreken die hetzelfde hebben meegemaakt. Enkele gedupeerden hebben aangegeven dat ze daar behoefte aan hebben, om elkaar te ontmoeten en verhalen te delen.

De sfeer? Ongedwongen. Praten mag, alleen luisteren mag ook. Gedupeerden kunnen tijdens deze bijeenkomst ook kennis maken met de medewerkers van het gemeentelijke Meldpunt Toeslagenaffaire die hen kunnen ondersteunen bij vragen die mogelijk (nog) spelen.

Wethouder Detlev Cziesso zal namens het college aanwezig zijn om te luisteren naar wat de toeslagenaffaire voor de gedupeerden en hun omgeving heeft betekend en nu nog betekent. ‘’Als gemeente realiseren we ons goed dat we de pijn en het verdriet niet kunnen wegnemen’’, zegt Detlev Cziesso. ‘’Daarbij is er ook vertrouwen in de overheid verloren gegaan en dat is moeilijk te herstellen, daar zijn we ons goed van bewust. We hopen dat deze bijeenkomst een stapje is op weg naar verwerking en herstel van dat vertrouwen. Dat is waar wij graag een bijdrage aan willen leveren, dus voel u van harte welkom’’.