zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Lezing “Uit de geschiedenis van Apeldoorn Zuid”

Foto: Accres Apeldoorn

Vrijdag 4 oktober, van 13.30 tot 15.30 uur wordt er in dok Zuid aan de 1e Wormenseweg 460 een lezing gegeven over de geschiedenis van Apeldoorn Zuid. Deze activiteit wordt georganiseerd door Accres in samenwerking met de wijkraad Apeldoorn Zuid in het kader van het 10 jarig bestaan van dok Zuid.

Lezing
Apeldoorn Zuid is een wijk waar de saamhorigheid, de sociale cohesie, zeer groot is! Spreker Huub Ummels gaat u vertellen hoe in minder dan een eeuw, het oude Wormen uitgroeide tot één van Apeldoorns grootste wijken, met nu zo’n 20.000 bewoners. Dit zal hij doen met behulp van oude kaarten en oud fotomateriaal. Tevens is er tijd voor de verhalen van vroeger vanuit het publiek.

Andere activiteiten i.v.m. 10 jarig bestaan dok Zuid
Op woensdag 2 oktober van 13.30 tot 16.00 uur wordt het jaarlijks terugkerende Kinderboekenweekfeest groots gevierd met de kinderen uit de wijk. Daarnaast zal er donderdag 10 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een verhalentafel worden georganiseerd door CODA over hoe het vroeger was, toen de “Kayersheerdt” er nog stond.

Aanmelden Lezing
Voor het bijwonen van de lezing op vrijdag 4 oktober wordt een vergoeding van € 2,00 gevraagd, dit is inclusief koffie/thee, hiervoor kunt u zich aanmelden via activiteiten@accres.nl wees er op tijd bij want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Meedoen met de andere twee activiteiten is gratis, u bent van harte welkom zonder vooraf aan te melden.