zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Dierendag-weekend in Apenheul

Foto: Apenheul

In Apenheul is het natuurlijk elke dag Dierendag, maar het apenpark laat deze dag niet zomaar voorbij gaan. Sterker nog: in het hele weekend van 4 t/m 6 oktober staat Apenheul in het teken van Dierendag. Gidsen geven gratis rondleidingen langs de verschillende apensoorten in het park. Verder krijgen kinderen van 3 t/m 12 jaar alleen online een gratis speurtas cadeau bij aankoop van een kinderkaartje.

Gratis rondleidingen
Met het Dierendag-weekend hoopt Apenheul nog meer liefde voor dieren en natuur bij (jonge) bezoekers te stimuleren. Gidsen geven educatieve rondleidingen langs de bonobo’s, maki’s en vari’s, gorilla’s en orang-oetans. Ook nemen zij bezoekers mee achter de schermen voor een letterlijk kijkje in de keuken waar het voedsel voor de dieren wordt bereid.

Extra’s
Natuurlijk kunnen de apen ook rekenen op een extraatje tijdens het Dierendag-weekend. Een aantal apensoorten wordt namelijk getrakteerd op een bijzonder, maar gezond tussendoortje. Verder krijgen kinderen van 3 t/m 12 jaar een gratis speurtas cadeau bij aankoop van een kinderkaartje in de webwinkel van Apenheul. Deze rugzak ter waarde van € 7,50 zit vol met items om alle 35 apensoorten in het park te vinden en spelenderwijs nog meer over de dieren te leren.

Praktische informatie
Apenheul is tijdens het Dierendag-weekend open van 10.00 tot 17.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via apenheul.nl/kaartverkoop.