woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Lekker gratis donuts eten op Nationale Donutdag!

Foto: Freepik

Op vrijdag 7 juni 2024 vieren het Leger des Heils en donutproducent Donut Worry Be Happy samen de Nationale Donutdag. Dit evenement draait om het creëren van geluksmomenten door samen te eten, te delen en elkaar beter te leren kennen. Gedurende deze dag worden door het hele land gratis donuts uitgedeeld via de buurthuiskamers van het Leger des Heils.

Nationale Donutdag in Apeldoorn
Ook in Apeldoorn wordt Nationale Donutdag gevierd. Iedereen is van harte welkom om langs te komen, een donut te eten en een geluksmoment te delen. De traditie van ‘National Donut Day’ komt oorspronkelijk uit Amerika, waar het Leger des Heils jaarlijks op de eerste vrijdag van juni gratis donuts uitdeelt.

Geluksmoment Delen
Dit is de vijfde keer dat het Leger des Heils en Donut Worry Be Happy de Nationale Donutdag organiseren. Ondanks de coronacrisis was het evenement de afgelopen jaren een groot succes. De centrale gedachte blijft: “happiness is only real when shared.” Door samen een donut te eten, deel je niet alleen een lekker hapje, maar ook een waardevol moment met iemand uit je buurt.

Duurzaam en Lekker
Donut Worry Be Happy voorziet het Leger des Heils jaarlijks van ongeveer 25.000 donuts, speciaal voor deze dag. De donuts worden gemaakt van duurzame ingrediënten van topkwaliteit, zonder kunstmatige smaak- of kleurstoffen. Tijdens de Nationale Donutdag kun je genieten van verschillende smaken, waaronder vegan en halal opties.

Traditie
De traditie van Donutdag gaat terug tot de Eerste Wereldoorlog, waar heilssoldates van het Leger des Heils verse donuts uitdeelden aan frontsoldaten. Deze vrouwen, ook wel ‘donutmeisjes’ genoemd, brachten een klein beetje troost aan de soldaten met hun heerlijke donuts. Dit symbool van hoop en steun leeft voort in de huidige viering van de Nationale Donutdag.

Voor meer informatie kun je terecht op: www.legerdesheils.nl/donutdag. Kom op 7 juni langs, deel een donut en geniet van een geluksmoment!