maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Laura Bonthuis wint Brons op Vechtsport EK 2019 in Moskou

Foto: Shaolin Kung Fu

Vechtsportster Laura Bonthuis heeft op het hoogste Europese podium voor de Chinese vechtsport een 3de plaats gewonnen. Dit is een zeer goede prestatie mede omdat het de eerste keer was dat Laura deelnam aan de Europese Kampioenschappen in Rusland.

Maar twee atleten kwamen dit jaar uit voor Nederland namelijk: Laura Bonthuis en Douwe Geluk. Beide atleten trainen vechtsport bij Shaolin Kung Fu ‘He Yong Gan’ in Apeldoorn. Wat maanden terug werden ze geselecteerd door de F.O.G. Federatie Oosterse Gevechtskunsten in samenwerking met het NOC NSF. Door deze selectie mochten ze uitkomen voor Nederland op het EK 2019 in Moskou.

Maar liefst 27 landen deden mee aan dit grote evenement en het niveau was enorm hoog. Er werd gestreden binnen verschillende categoriƫen zoals: Wapens, Ongewapend, Vuistvechten, Tai Chi, Pushing Hands, Sanda etc. Het was naast hard tegen elkaar strijden en vechten om een podiumplaats ook een moment om contact te leggen met andere atleten uit andere landen.

Laura won met ‘dubbel wapen’ het brons voor Nederland en werd daarnaast 2x vierde wat een goede uitslag is. Douwe Geluk werd een keer 5de, een keer 6de en keer 12de ook een erg goede prestatie. Douwe Geluk is zelf ook eigenaar van een grote Tai Chi school in Apeldoorn van waaruit zijn leerlingen hem enorm.gesteund en gesupport hebben voor dit grote Europese toernooi.

Beide atleten zijn vol trots en passie over hun bereikte resultaten, waarmee ze op zoek naar het volgende toernooi.