dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Lange dagwandeling over de Loenermark

Foto: Geldersch Landschap & Kasteelen

Wie een kilometervreter is met goede wandelschoenen loopt op zondag 9 december mee met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen. De 15 kilometer lange wandeling voert langs de mooiste plekjes van de Loenermark, het grootste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa.

Het geaccidenteerde terrein bestaat uit oude bossen met uitzicht over lichtglooiende heidevelden. De stuwwal waar de tocht overheen gaat is een restant van de voorlaatste ijstijd. Het gebied is in trek bij talloze wildsoorten en herbergt nog enkele grote jeneverbesstruiken.

Stevig schoeisel is aan te raden en niet te vergeten een camera! Onderweg neemt de groep een pauze om de zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Start: 11.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers in Loenen (Gld). Routebeschrijving: A50 Arnhem-Apeldoorn. Afslag Loenen. In Loenen meteen na Hotel-Restaurant De Loenermark rechtsaf de Droefakkers op. Deze weg ca. 3 km afrijden.

Duur: ca. 4 à 4,5 uur. Afstand: 15 km. Deelname: 5,00 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast betalen). Reserveren niet nodig. Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Herman Heskamp, tel. 06-16862394 of Chris Holtslag, tel. 0313-653 113.