donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Korak Herstelacademie in Apeldoorn start een nieuwe supportersgroep

Foto: Korak Herstelacademie

Korak Herstelacademie lanceert een nieuwe supportersgroep voor ouders wiens kind of tiener uit de kast is gekomen, naast hun bestaande LHBTIQ+ Supportersgroep. Deze nieuwe groep is bedoeld om ouders te ondersteunen die moeite hebben om hun kind of tiener bij te staan of te begrijpen nadat ze openlijk zijn geworden over hun seksuele geaardheid en/of genderidentiteit.

De LHBTI+ Supportersgroep biedt een veilige ruimte waar ouders hun ervaringen, emoties en uitdagingen kunnen delen met betrekking tot de ontdekking dat hun kind lesbisch, homo-, biseksueel, transgender, intersekse of non-binair is. Daarnaast wordt er informatie verstrekt over seksuele geaardheid en genderidentiteit, met als doel om de kloof tussen ouders en kind te overbruggen en een betere verstandhouding en acceptatie te bevorderen.

De eerste bijeenkomst van deze nieuwe supportersgroep vindt plaats op dinsdag 5 maart en zal vervolgens elke twee weken op dinsdagavond worden gehouden van 19.30 tot 21.00 uur. Ouders kunnen zich gratis aanmelden via de website van Korak: www.korak.nl. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden bij Korak Herstelacademie op het Jean Monnetpark 77 in Apeldoorn