maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan de Wending in Ugchelen

Foto: Leger des Heils

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft op woensdag 8 januari een werkbezoek gebracht aan De Wending Verslavingsbehandeling en herstelbegeleiding van het Leger des Heils in Ugchelen.

Koningin Máxima ging met begeleiders, behandelaars en onderzoekers in gesprek over de ontwikkeling van het behandelprogramma voor volwassenen met verslavingsproblematiek en het onderzoek naar de effectiviteit ervan. Samen met het NISPA, een samenwerkingsverband van verslavingszorginstellingen, wordt daartoe een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van het behandelprogramma gecombineerd met herstelbegeleiding. Het programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met een langdurige verslaving in combinatie met andere problemen. Tijdens een rondleiding kreeg Koningin Máxima uitleg over de behandeling, het woon- en werktraject en ontmoette zij deelnemers van De Wending.

Perspectief op verslavingsvrij leven
Verslaving is een van de belangrijkste factoren die de kans op een gewoon leven in de maatschappij (langdurig) in de weg staat. “Onze droom is een bewezen effectief behandelprogramma waarmee er perspectief is op verslavingsvrij leven voor mensen met een langdurige verslaving en een lichtverstandelijke beperking in combinatie met andere problemen” vertelt Tiny Vriezen, directeur Zorg bij Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg in Gelderland.

De Wending
De Wending is een verslavingskliniek voor mensen met een ernstige verslaving in combinatie met een licht verstandelijke beperking en andere problemen zoals schulden, psychische problemen of een strafblad. Deelnemers volgen naast de behandeling van hun verslaving een persoonlijke ontwikkeltraining en een woon- en werktraining. In gemiddeld zes tot acht maanden is de behandeling afgerond en zijn deelnemers klaar voor een stabiele, passende plek buiten De Wending.