zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kleding weggeefmarkt in wijkcentrum Orca

Foto: Accres

Maandag 17 juni van 14.00 tot 16.30 uur is er een kleding weggeefmarkt in wijkcentrum Orca aan de Germanenlaan 360.

Deze middag wordt georganiseerd door Lisa en Floor, zij lopen stage bij wijkcentrum Orca (Accres) en Vluchtelingenwerk Apeldoorn en doen bij Aventus de opleiding Sociaal Werk.

Weggeefkast
In wijkcentrum Orca staat de weggeefkast, een initiatief van Gelderland Help om mensen bij elkaar te brengen. Het idee achter de weggeefkast is dat mensen er voorwerpen in kunnen zetten, waar iemand anders blij van wordt.

Naar aanleiding van de weggeefkast kwam de vraag of er ook kleding weggegeven kan worden, omdat dit niet goed in de weggeefkast past, is het idee ontstaan om hier een kleding weggeefmarkt voor te organiseren. We hopen zo ook mensen te inspireren hun kledingkast op te ruimen en deze kleding weg te geven aan anderen mensen die dit goed kunnen gebruiken.

Kleding weggeefmarkt
Tijdens deze middag kunnen er per persoon vijf kledingstukken worden uitgezocht. Deze middag is bedoeld voor de cliënten van vluchtelingenwerk en de mensen uit de wijk met een laag inkomen, de toegang is gratis.

Neem voor meer informatie contact op met Ingvild Lith de Sociaal Beheerder van wijkcentrum Orca, ilith@accres.nl | 06 13 144 371