zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Kinderopvang Zorggroep Apeldoorn was succes

Foto: Zorggroep Apeldoorn e.o.

Met veel creativiteit, doorzettingsvermogen én gewoon doen, ontstond er een mooi initiatief bij Zorggroep Apeldoorn toen landelijk alle scholen dicht gingen i.v.m. Corona. Een kinderopvang speciaal voor medewerkers van de organisatie. Zodat de zorg door kan gaan. Kinderen, ouders en de begeleiders waren enthousiast. Want nu de scholen weer gedeeltelijk open zijn, is de opvang gestopt.

In één van de huisjes, achter op het terrein van locatie Randerode, werd in sneltreinvaart de werkplek van een aantal collega’s uit de ondersteuning ‘omgebouwd’ tot kinderopvang. Er werden tablets geregeld om huiswerk te kunnen maken en er werd speelgoed, spelletjes en knutselspullen gezocht. Collega’s die tijdelijk de begeleiding op de opvang wilden doen, waren ook snel gevonden. En zo startte dinsdag 17 maart jl. de kinderopvang van Zorggroep Apeldoorn!

Even wennen
Bart van Gurp, die EVB-er bij de Viermaster is, is één van de collega’s die aan het werk was op deze bijzondere opvang. ‘We stelden een leuk en creatief programma samen en begeleidden de kinderen ook bij huiswerkopdrachten als ze dat wilden. Het was even wennen in het begin. Ineens heb je hele andere taken maar ook een andere benadering en omgang als wat ik gewend ben. Meerdere keren hoorden we de kinderen zeggen dat ze nog niet naar huis wilden, dit gaf  ons vertrouwen en weet je meteen dat je goed bezig bent en op de goede weg zit.’ Eén van de ouders vult aan: ‘Mijn kinderen startten wel met wat buikpijn omdat het natuurlijk nieuw voor ze was. Maar uiteindelijk raakten ze niet uitgepraat over het feit dat ze de hele dag mochten spelen waar mama ook werkt.’

Complimenten
Bart vertelt dat ze van ouders en kinderen een hoop complimenten hebben gekregen over hoe Zorggroep Apeldoorn dit heeft opgepakt. Reacties van ouders: ‘Wat hebben mijn kinderen genoten zeg! School en BSO valt in het niets. Ze willen liever bij jullie blijven.’ ‘Toppers! Bedankt! Onze zoon vond elke dag een feestje op de opvang!’
Allerlei onderdelen van de organisatie hebben een bijdrage geleverd vertelt Bart. ‘Samen maakten we het mogelijk de kinderopvang op een gezellige en toch veilige manier mogelijk te maken. We hebben echt een prachtige tijd gehad samen’, sluit Bart trots af.