maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Keur aan artiesten kleurt Apeldoornse Terrassen Parade

Foto: Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn

Zo’n 25 terrassen in de Apeldoornse binnenstad zijn op (koop)zondag 4 augustus het toneel voor de tweede editie van de Apeldoornse Terrassen Parade. Onder de vlag van Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) zorgen horecaondernemers uit de binnenstad gezamenlijk voor een heerlijke zomerse zondagmiddag vol muziek, show en entertainment. En met gerenommeerde straatartiesten als Claudio Mutazzi (Italië), Trunk Puppeteers, Pizza Pronto en Q-trix belooft deze editie van de Apeldoornse Terrassen Parade een daverend succes te worden. Zoek tussen 13.30 en 17.30 een lekker plekje op een van de deelnemende terrassen en geniet van alle artiesten die voorbij trekken.

Internationale straat-topper
De Italiaan Claudio Mutazzi reist met zijn straat- en pleinshow heel Europa door en doet op 4 augustus ook Apeldoorn aan. Zijn shows, waarbij het publiek zelf een belangrijke rol speelt, zitten vol met acrobatiek en humor. Mutazzi is een ‘meastro’ in het improviseren waardoor geen voorstelling hetzelfde is.

Magie beleven
Het mooie van de Apeldoornse Terrassen Parade is, dat je niet van je plek af hoeft te komen. De artiesten schuiven gewoon door en zo krijg je vanzelf een aantal optredens voorgeschoteld. Wat goochelaar Q-trix betreft vindt de magie zelfs vlak voor je eigen neus plaats. De goochelaar uit Groningen belooft verbazingwekkende trucs die waar het kan gepaard gaan met vuur. “Veel mensen kennen de trucs tegenwoordig van Youtube en doen alsof het niet meer verrassend is”, weet Q-trix. “Maar zodra ik bij jou aan tafel zit en de magie op nog geen meter plaatsvindt, dan ben je sowieso verbluft. Want zelf iets magisch ervaren is natuurlijk heel anders dan een filmpje over een goocheltruc bekijken.” Magie echt zien en beleven is iets wat tijdens de Apeldoornse Terrassen Parade hoog in het vaandel staat.

Gekheid
Gekheid, grappen en waanzin horen natuurlijk thuis op de Terrassen Parade. En ook dit jaar kom je ze tegen in Apeldoorn. Wat te denken van Piet Positief. Hij ziet werkelijk niets van de negatieve duistere kant. Gedienstig als Piet is, helpt hij iedereen daar waar nodig. Aanschuiven van terrasstoelen, dragen van tassen, passen van kleren, bestellen van drankjes en ga zo maar door. Of ontmoet Pietro van Pizza Pronto, die op zijn gele pizzabrommertje stapels pizza’s van terras naar terras brengt.

Ingetogen
Dat niet alle voorstelling spektakel hoeven bieden om succesvol te zijn bewijzen onder andere Trunk Puppeteers en mime speler François. De voorstellingen van Trunk Puppeteers zijn intiem, klein en vinden bij jou aan tafel plaats. Met kleine attributen en het gebruik van slechts een paar vingers worden vooral de kleinste terrasgangers geboeid.  Minstens zo ingetogen zijn de voorstellingen van mime speler François. Met zijn Franse streepshirt, alpinopet en geschminkte gezicht is hij de meester van de gelaatsuitdrukkingen en lichaamstaal.

Rondtrekkende bandjes
Nieuw in deze editie van de Apeldoornse Terrassen Parade zijn de rondtrekkende bandjes. Op de grotere terrassen van het Caterplein, Leienplein en Het Stadscafé worden kleine podia geplaatst waar de hele middag bandjes af en aan spelen. Lekkere melodische pop/rock-liedjes worden afgewisseld met dromerige tunes, opzwepende folk muziek en oude jazz. Ook op het Raadhuisplein wisselen de muzikale acts elkaar de hele middag af.

Verrassende optredens
Bezoek dus de koopzondag op 4 augustus in centrum van Apeldoorn en beland heerlijk op een terrasje. Geniet van een drankje en laat je verrassen door bijzondere voorstellingen, gedenkwaardige ontmoetingen, swingende optredens of miniconcerten die voor of op jouw terras plaatsvinden. Want de Apeldoornse Terrassen Parade heeft het allemaal. Zie voor het volledige programma en de deelnemende terrassen het Facebook-evenement Apeldoornse Terrassen Parade 2019.