dinsdag, april 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jorn nieuwe kinderburgemeester van Apeldoorn

Foto: Gemeente Apeldoorn

Na een weekend met weinig slaap en veel campagne voeren, is het eindelijk duidelijk. Jorn mag zich vanaf september 2020 kinderburgemeester van Apeldoorn noemen. Hij haalde in de laatste campagnesprint de meeste stemmen binnen. Woensdagochtend 15 juli verraste wethouder Wim Willems Jorn en zijn klas met dit nieuws op de Parkenschool.

Na de zomervakantie start Jorn als kinderburgemeester
Jorn was ontzettend blij met het nieuws: “Bedankt dat jullie allemaal op mij hebben gestemd!”. Hij kan nu opgelucht ademhalen en uitrusten. “Ik ga nu eerst vakantie vieren en daarna hard aan het werk!”. In september volgt nog een officiële installatie, waarbij de huidige kinderburgemeester Sibel haar keten aan Jorn geeft. Vanaf dan zal Jorn een jaar lang zijn rol als kinderburgemeester gaan vervullen.

Spannend weekend achter de rug
Afgelopen weekend was ontzettend spannend voor Jorn en Noa. Vanwege een eerdere gelijke stand, moesten zij namelijk nog drie dagen aan het werk. Dit deden zij met succes! De twee kandidaten haalden nogmaals ontzettend veel stemmen binnen.

Campagne voeren in de stad
Wethouder Wim Willems riep Jorn en Noa op om op pad te gaan. Dat lieten zij zich geen twee keer zeggen. Beide kandidaten waren afgelopen zaterdag te vinden in de binnenstad. Allebei vergezeld door een heus campagneteam. Jorn en zijn klasgenoten spraken mensen aan op de markt en Noa en haar vrienden gingen in de Hoofdstraat in gesprek met winkelend publiek. Een leerzame ervaring voor allebei!

Goed gedaan
Wim Willems sprak wederom zijn waardering uit over de manier waarop zowel Jorn als Noa aan de slag zijn gegaan. “Mooi om te zien dat ze de straat op zijn gegaan om het gesprek te voeren. Als je zo jong bent, is dat toch best spannend”. Noa hoeft het absoluut niet als een verlies te zien: “Ook Noa is een ervaring rijker, ze heeft het fantastisch gedaan!”

Belevenissen van de kinderburgemeester volgen?
Jorn wil graag met vlogs de mensen meenemen in zijn werk als kinderburgemeester. Ook gaat hij met TikTok aan de slag. Het TikTok-account van de kinderburgemeester is al te volgen: tiktok.com/@kinderburgemeester. Informatie over vlogs volgt later via apeldoorn.nl/kinderburgemeester.

Jorn werd verrast met de uitslag, bekijk het filmpje