maandag, december 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Jaarwisseling rustiger verlopen

Foto: Pixabay

De jaarwisseling is voor de brandweer in de VNOG regio relatief rustig verlopen.  De brandweer is tussen 31 december 00:00 en 1 januari 08:00 uur 82 keer gealarmeerd. In totaal moest 26 keer de brandweer ook daadwerkelijk in actie komen.

De meldingen betroffen met name autobranden en container- en afvalbranden.

Slachtofferbeeld
De jaarwisseling is geneeskundige gezien in de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland relatief rustig verlopen. Op basis van de informatie van 5 ziekenhuizen, 5 huisartsposten en de ambulancevoorziening in de regio zijn 16 vuurwerkslachtoffers behandeld.   Van de 16 vuurwerkslachtoffers zijn 2 personen behandeld in de ziekenhuizen en 14 personen op de huisartsenposten.

De letsels betreffen met name letsels aan handen, voeten en gezicht. Deze letsels vonden vooral plaats vóór middernacht. De letsels zijn ontstaan door met name carbidschieten en door kindervuurwerk (leeftijd tussen 2 en 10 jaar).

Er zijn 2 meldingen geweest van alcoholintoxicaties bij de ziekenhuizen. En 1 melding van een geweldsslachtoffer. De politie heeft in Apeldoorn wel sporen aan van een illegaal (corona)feest waarbij mogelijk een een vuurwapen in het spel is geweest aangetroffen.

De brandweer, ziekenhuizen, huisartsenposten en ambulancedienst hebben geen melding gemaakt van agressie en/of geweld richting hulpverleners in onze regio tijdens de jaarwisseling.