woensdag, april 17Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Internationale papierkunstmanifestatie in De Middelste Molen

Foto: De Middelste Molen

In de historische papierfabriek en museum De Middelste Molen in het Gelderse Loenen (Gemeente Apeldoorn) wordt op 14 en 15 september het Paper Art Event gehouden. Een internationaal gezelschap van zestien professionele kunstenaars zal op beide dagen in en bij de molen eigen werken exposeren en demonstraties verzorgen.

De kunstenaars zijn afkomstig uit Nederland, Duitsland, India, Frankrijk, Noorwegen, Argentinië, Maleisië en Australië. Papier vormt de basis van hun kunstwerken. Zij hanteren bij het creëren ervan een veelheid aan technieken. Vijf van hen zullen ook lezingen verzorgen.

Doel van de bijeenkomst is een zo breed mogelijk publiek kennis te laten maken met de veelzijdigheid van papier en de kunstzinnige mogelijkheden die het materiaal biedt. De locatie voor de exposities en demonstraties is daarbij uniek te noemen. Het werkende museum De Middelste Molen is een bijzonder symbool van het belang van de papierproductie in de Veluwse regio. Sinds 1622 tot op de dag van vandaag wordt er papier geproduceerd. Ook tijdens het Paper Art Event draaien de machines. De kunstenaars zullen het geproduceerde papier ook gebruiken. Een fraaie combinatie van hedendaagse kunst en een historisch monument.

Het Paper Art Event valt samen met de Open Monumentendagen. Dat betekent dat de toegang tot het museum en de exposities gratis is.

Papierfabriek de Middelste Molen is gevestigd aan Kanaal Zuid 497, 7371 GL Loenen (gemeente Apeldoorn). De fabriek is op beide monumentendagen van 10 tot 16 uur geopend. De lezingen worden gehouden op beide dagen om 12, 12.30 en 13 uur. Overigens kunnen die lezingen ook bijgewoond worden in Museum CODA Apeldoorn op 12 september om 19.00 uur tot 22.00 uur.