zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Inschrijving geopend voor wandel 4Daagse Apeldoorn

Foto: 4Daagse Apeldoorn

Het mag eindelijk weer! Van 12 tot en met 15 juli 2022 kan je royaal wandelen op de groene Veluwe. Na bijna drie jaar afwezigheid keert de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn namelijk weer terug voor de 67ste editie. Deze Vierdaagse is niet alleen plezierig voor doorgewinterde wandelaars, maar ook voor beginners. Waarom? Deelnemers hoeven niet persé vier dagen te wandelen en kunnen kiezen uit korte en lange afstanden. Er is keus uit afstanden van 12, 20, 30 en 40 kilometer per dag. En wandelaars kunnen ook gewoon één, twee of drie dagen deelnemen. Vanaf vandaag, dinsdag 15 maart, kunnen liefhebbers zich al voor de Vierdaagse inschrijven.

Nieuwe editie
“Het is gewoon weer erg leuk om de Vierdaagse te organiseren”, vertelt Irma Woudenberg, bestuurslid van de organisatie. “Iedereen is heel blij dat het weer kan. Dat is iets wat we ook aan onze vrijwilligers merken, zij staan te popelen om onze deelnemers weer te ontvangen.” Voor bekenden bij de Vierdaagse is het handig om te weten dat er wel een verandering is. “Wij hebben dit jaar besloten om de 50 km niet meer te organiseren. De laatste jaren is het aantal deelnemers voor die afstand teruggelopen.” Voor de harde kern is dat misschien teleurstellend nieuws, maar de organisatie blijft zich inzetten voor de wandelervaring van de deelnemers.

“Daarom sluit de organisatie dit jaar aan op het thema van de gemeente Apeldoorn: Royaal en groen wandelen. Dat hoort ook echt bij de kernwaarden van de Vierdaagse. Deelnemers moeten namelijk genoeg ruimte krijgen tijdens het wandelen en echt kunnen genieten van de natuur. Niet dat zij in colonnes achter elkaar lopen, zoals bijvoorbeeld bij de Nijmeegse Vierdaagse.” Volgens Irma is dat ook een mooie reden om mee te doen; je krijgt de ruimte om tijdens een royale wandeling te genieten van de groene natuur die Apeldoorn te bieden heeft.

Wandeldagen
Elke dag van de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn speelt zich af in een ander gebied van Apeldoorn. De eerste drie dagen verwelkomen allemaal grote wijzigingen aan de routes. Deze wijzigingen zijn gemaakt om er nog meer voor te zorgen dat deelnemers royaal kunnen wandelen in de natuur. Dag 1 speelt zich af rond Ugchelen, Beekbergen en Loenen. Paleis Het Loo is de setting voor dag 2, waarbij de 30 en 40 km ook richting Vaassen gaan. Dag 3 brengt deelnemers naar het Orderbos, Berg en Bos, Hoog Soeren en bij de 40 km zelfs Radio Kootwijk. Op de slotdag, dag 4, gaan wandelaars via Beekbergen, en bij de 30 en 40 km ook nog via Hoenderloo, naar de finish. Ze worden aan het einde met vrolijke muziek begeleid richting de welverdiende bloemen, medaille en warm ontvangst door organisatie, vrienden en familie.

Ook royaal wandelen op de groene Veluwe? Schrijf je dan vanaf vandaag, dinsdag 15 maart, in voor de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn. Inschrijven kan via de website: https://www.4daagseapeldoorn.nl/deelnemen/inschrijven/