donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Impluz en Xpeerience organiseren cursussen Eerste Hulp bij Psychische Problemen in Apeldoorn

Foto: Pixabay

Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zich verbrandt, pak je een EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, familielid, vriend, buurman, of collega een paniekaanval krijgt, steeds somberder wordt of verwarde taal uitslaat?

De cursus MHFA (Mental Health First Aid / Eerste Hulp bij Psychische Problemen) is een internationaal erkende cursus voor volwassenen waarin je leert hoe je eerste hulp kunt bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen, of aan mensen die in een psychische crisis verkeren.

Psychische problemen komen steeds vaker voor. Iedereen krijgt er wel eens mee te maken: in je familie, in je vriendenkring, of op je werk. Gebrek aan kennis hierover, vooroordelen en niet weten wat te doen, maakt dat er vaak geen hulp wordt gezocht. Of pas heel laat. De cursus MHFA helpt om deze drempel te verlagen en in een vroeger stadium passende hulp te zoeken.

In deze cursus leer je over psychische aandoeningen, hoe je die kunt herkennen, hoe je het gesprek hierover aan kunt gaan en hoe je vervolgens kunt handelen. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een psychische crisis verkeert.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is, persoonlijk of professioneel. MHFA wordt vaak gevolgd door consulenten van gemeenten, professionals van zorg- en welzijnsorganisaties, woonconsulenten, ‘first responders’ als politiemensen en vrijwilligers van diverse organisaties.

Er worden maar liefst vier cursussen gegeven:

MHFA cursus 1: woensdag 4, 11, 18 en 25 maart van 09:00-12:30u
MHFA cursus 2: donderdag 9 en 23 april van 09:00-16:30u
MHFA cursus 3: dinsdag 12, 19, 26 mei en 9 juni van 09:00-12:30u
MHFA cursus 4: maandag 15 en 22 juni van 09:00-16:30u

Na afloop van de cursus ben je ‘first responder’ MHFA en ontvang je een certificaat dat drie jaar geldig is.

Informatie en aanmelden
De cursussen worden gegeven bij IJsselgroep, 2e Wormenseweg 80, Apeldoorn.
Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact worden opgenomen met het secretariaat van Impluz: 0570-604900 of info@impluz.nl. Aanmelden is ook mogelijk via https://www.impluz.nl/training/mental-health-first-aid-mhfa