woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Het Boschbad bestaat volgend jaar 90 jaar

Foto: Accres

Op 20 juni 1934 werd het Boschbad Apeldoorn geopend. Dit betekent dat het mooiste openluchtbad van Nederland in 2024 90 jaar bestaat. Een bijzondere mijlpaal die volgend jaar met feestelijke activiteiten voor jong en oud gevierd gaat worden.

Geschiedenis van het Boschbad
Het Boschbad werd in de jaren dertig aangelegd als gemeentelijke zweminrichting. Met bassins voor gemengd zwemmen, voor heren, voor dames, voor kinderen en één voor wedstrijden. In 1951 kwam er een waterzuiverings- en pompinstallatie in het Boschbad. Vanwege het kristalheldere water, dat uit eigen bron werd gepompt en qua helderheid uniek was in Nederland, kreeg het bad de naam Kristalbad. In 1955 kwam er een schitterende midgetgolfbaan bij met eerst alleen gras en later met echte gravelbanen. In 2011 werd de naam van het Kristalbad opnieuw veranderd in de oorspronkelijke naam: Boschbad Apeldoorn.

Het Boschbad nu
Het Boschbad is het grootste openluchtbad van Nederland. Omringd door de Veluwse bossen is het zomers heerlijk vertoeven. Veel Apeldoorners, maar ook de toeristen, weten de weg naar het Boschbad te vinden voor verkoeling tijdens de mooie zomerdagen. De twee glijbanen, speeltoestellen, air trampoline, midgetgolfbaan en zonneweide maken een dag bij het Boschbad compleet.

Op zoek naar foto’s en mooie verhalen
Het Boschbad is onderdeel van Accres. Accres is op zoek naar bijzondere en leuke verhalen door de jaren heen. Van belevenissen in en om het Boschbad van lang geleden, maar ook recenter. Ze zoeken ook oude foto’s van het Boschbad. Dit zal onder andere gebruikt worden voor een boek en expositie over het Boschbad. Heb je een mooi verhaal en/of oude foto’s? Neem dan contact op met de marketingafdeling van Accres via mcs@accres.nl.