woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Het Apeldoorns Kamerkoor zingt de zomer tegemoet met liefde, rennende straten en girlpower

foto: Het Apeldoorns Kamerkoor

Op maandag 17 juni presenteert Het Apeldoorns Kamerkoor een zomerconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Paslaan 6 in Apeldoorn. Het programma bevat een uitdagend Engels koorwerk van Jonathan Dove, Duitse liederen van Brahms en Schumann, Fins repertoire en een muzikaal intermezzo van cello en piano. Het concert begint om 19.30 uur, met de deuren geopend vanaf 19.15 uur, en eindigt rond 20.45 uur. Na afloop wordt thee geserveerd met een zomerse snack. Kaarten zijn tot en met 13 juni verkrijgbaar voor €13 via hentzepeter.nl/zomerconcert2024, daarna kost de entree €16. Kinderen tot 18 jaar betalen €5.

Het concert staat in het teken van thema’s als liefde, rennende straten en girlpower. Deze thema’s worden bezongen in de prachtige koorwerken van onder anderen Jonathan Dove, Johannes Brahms, Andrej Olsavsky en Robert Schumann. Daarnaast voeren Glòria Expósito Pérez (cello) en Fatou Sourang (piano) krachtige muziek van Nadia Boulanger en Carlos Gardel uit. Het concert is toegankelijk voor zowel kenners als mensen die niet gewend zijn om naar klassieke muziek te luisteren.

Het Apeldoorns Kamerkoor: ontstaan en visie
Het Apeldoorns Kamerkoor, bestaande uit zestien goed zingende, enthousiaste en gedreven vrouwen, werd begin 2022 opgericht door Hester Hentzepeter. Hentzepeter, een veelzijdige musicus met een achtergrond als lyrische sopraan en dirigent, studeerde klassiek zang aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde een dirigeeropleiding aan het Conservatorium van Utrecht. Na haar verhuizing vanuit Amsterdam naar Apeldoorn in 2017, merkte zij de behoefte aan een nieuw, enthousiast en gemêleerd koor dat met passie zingt vanuit een grote liefde voor klassieke muziek.

Het koor streeft naar hoge kwaliteit en geeft ondanks zijn korte bestaan al sprankelende, intense concerten waar het publiek van geniet. Hentzepeter voelt een grote noodzaak om het beste uit haar koorleden te halen en zo met het koor een hoge kwaliteit neer te zetten.

Mis deze unieke kans niet om te genieten van een prachtig zomerconcert in de sfeervolle setting van de Doopsgezinde Kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.