donderdag, mei 23Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Herenboeren Loenen ontvangt delegatie ministerie LNV

Foto: HBGM

Herenboerderij De Groote Modderkolk uit Loenen ontving afgelopen week duurzaamheidsambtenaren van het ministerie van LNV en deelde met hen ervaringen. Deze coöperatieve boerderij, in bezit van bewoners uit de regio, is de tweede boerderij volgens het Herenboerenconcept in Nederland. Ondertussen zijn er 17 boerderijen operationeel en 47 in oprichting waarmee de grens van tienduizend gezinnen die zich landelijk aan het concept willen verbinden is overschreden.

Er werd dus echt gepionierd in Loenen en niet alles liep naar wens. Er was zelfs een herinrichting van de boerderij noodzakelijk het afgelopen jaar. Deze is nu succesvol afgerond en het was dus met de trots dat actieve leden de gasten rondleidden en vertelden over hun ervaringen. De initiatiefnemer van Herenboeren Nederland, Geert van der Veer, was ook aanwezig, waardoor het mogelijk was de lokale ervaringen in breder perspectief te plaatsen. Naast de belevenissen in Loenen kwam daardoor ook ter sprake wat de kansen, maar vooral ook de beperkingen, zijn van overheidsregels die vooral (nog) gericht zijn op intensieve landbouw en niet op extensieve duurzame landbouw op een gemengd, relatief klein, bedrijf. De ambtenaren verlieten na ruim twee uur de locatie om ook de Herenboerderij in Apeldoorn te bezoeken. Bij het afscheid spraken zijn hun grote waardering uit voor het initiatief en de inzet en enthousiasme van de leden.

Ben jij geïnteresseerd in het Herenboerenconcept en wil je weten of voor jou, je gezin, gezond eten uit je eigen buurt, geproduceerd met zorg voor grond, plant en dier, iets is? Of overweeg je om lid te worden, maar heb je nog vragen? Of wil je voor je instapt nog een keer met eigen ogen zien waar straks je eten vandaan komt?
Stuur ons een mail: rondleiding@hbgm.nl en zet daar ook je telefoonnummer bij. We nemen dan contact met je op en maken een afspraak om je alles te laten zien en uit te leggen.