woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

AJO Zomerconcert ‘’Connecting Summertime’’

Foto: Gigant

De Vereniging Apeldoornse Jeugdorkesten (hierna afgekort AJO) bestaat uit jongeren (8 tot 25 jaar) die gezamenlijk muziek maken (symfonische muziek, filmmuziek, musicalmuziek) in drie sub-orkesten en een ensemble, in een doorlopende leerlijn. AJO is uniek voor Apeldoorn, als enige (symfonische) jeugdorkest van deze omvang (40-60 leden). Voor details, zie https://ajo.nl/.

Wij willen de Apeldoornse bevolking in brede zin deelgenoot maken en laten genieten van onze muzikale mogelijkheden.  Wij  organiseren een concert als afsluiting van het orkestseizoen, met het thema ‘’de zomer verbindt’’, ofwel ‘’Connecting Summertime’’. Op 2 juli straalt de zomer iedereen tegemoet, en de verbinding komt tot uiting door gezamenlijk in orkestverband muziek te maken. Hierbij willen wij publiek uitnodigen dat normaal gesproken niet in contact komt met onze live muziek. Daarom is het concert toegankelijk en laagdrempelig, en wordt gratis aangeboden aan de hele bevolking van Apeldoorn en omstreken. Van jong tot oud, ongeacht afkomst, opleiding, etniciteit, gender, maatschappelijke status, financiële mogelijkheden. Muziek overschrijdt grenzen, verbindt, is inclusief, divers en een universele taal die iedereen verstaat en begrijpt.

Om al deze doelgroepen te bereiken zijn contacten gelegd met diverse organisaties, waaronder AZC/COA, Foenix, Stimenz, muziekverenigingen, de media en onze vaste samenwerkingspartners Gigant en SPMA.

Binnen deze brede doelgroepen is extra aandacht voor jongeren (8-25 jaar) die zelf een muziekinstrument bespelen, maar de stap (nog) niet hebben gezet om samen met anderen muziek te maken. Bij het concert kunnen zij ervaren hoe leuk en inspirerend het is om samen muziek te maken. Daarmee stimuleren we iedereen om muziek te gaan maken samen met anderen, in orkesten of muziekgroepjes.

Het is de eerste keer dat AJO in een zaal van dergelijke omvang, de Grote Kerk met 1400 zitplaatsen, optreedt en de eerste keer dat wij een concert richten op de genoemde doelgroepen. Dit concert is daarmee voor ons een grote positieve stap in de ontwikkeling van onze vereniging.

Naast AJO-orkesten en -ensemble treden diverse andere artiesten op, met verrassende cross-overs naar onverwachte muziek- en cultuurstijlen. Ook het unieke Bätz-Witte orgel van de Grote Kerk wordt daarbij gebruikt. Een concert vol verrassingen!