zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Help mee de zorg op afstand te vernieuwen

Foto: Apeldoorn IT

Van vrijdag 20 november t/m zaterdag 21 november organiseert Apeldoorn IT in samenwerking met regionale zorginstanties een interessante 24-uurs hackathon; Hack4Care. Deze hackathon wordt georganiseerd voor studenten van onder andere de Hogeschool Saxion, ROC Aventus, Windesheim Zwolle en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Ook young professionals worden uitgedaagd mee te doen. De hackaton is onderdeel van de Smart City Week NL die tussen 16 en 20 november plaats vindt.

De uitdaging
De uitdaging die voorgelegd wordt is op welke wijze zorg op afstand met behulp van technologie en slimme oplossingen mogelijk gemaakt of verbeterd kan worden? Er gebeurt al veel op het gebied van zorg op afstand, maar er zijn altijd situaties te bedenken waar creatieve oplossingen ingezet kunnen worden. Hoe maak je nu gebruik van (bestaande) moderne technologieën en processen om zo de zorg op afstand te ondersteunen? Of hoe zet je nieuwe technologie in om zorg op afstand te ondersteunen.

3 redenen waarom het interessant is mee te doen

  • Het winnende team mag het idee verder ontwikkelen en presenteren tijdens het Apeldoorn IT congres op 30 maart 2021 (onder voorbehoud i.v.m. Covid-19).
  • Er is ondersteuning vanuit dé IT professionals uit de regio
  • Interessante webinars van bekende sprekers waaronder Saskia Paulissen (https://saskiapaulissen.nl/) en Arko van Brakel (https://www.arkovanbrakel.nl/)

Online event
Door Covid-19 is deze hackathon volledig digitaal, dus met een klein team vanuit huis of school. Er wordt gestart om 10:00 uur op vrijdag en op zaterdag rond 11:00 uur wordt het winnende team bekendgemaakt.

Over Apeldoorn IT
Hèt netwerk van Apeldoornse bedrijven, overheid- en kennisinstellingen op het gebied van IT. Speerpunten zijn: * kennisdelen * bevorderen arbeidsmobiliteit tussen organisaties * samenwerking in werving en loopbaangroei * profileren als aantrekkelijke IT stad en regio * cross-overs verkennen * innovaties stimuleren *.

Meedoen aan deze hackathon? Ga dan naar http://www.apeldoorn-it.nl/hack4care/