woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

‘Groots videospektakel op Stadhuis en lichtprojecties; binnenstad in teken van Wintersferen’

Foto: Apeldoorn Partners

Onder de noemer ‘Wintersferen’ kunnen bezoekers van de Apeldoornse binnenstad van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december een aantal sfeervolle activiteiten verwachten. Op zes panden in het centrum worden bijzondere videobeelden geprojecteerd en in de audiotour ‘Royals in Apeldoorn’ wordt koninklijke historie gebundeld.

Het hoogtepunt is op donderdag 22 december vanaf 20.30 uur op het Marktplein. Dan komt de rijke, koninklijke geschiedenis namelijk tot leven middels een grote videoshow op het Stadhuis op het Marktplein: het Wintersferen Videospektakel. Tijdens deze show worden videoprojecties gecombineerd met livemuziek, spoken word en andere verrassende optredens. Een magisch moment dat je niet wil missen!

Het Stadhuis in de spotlight
Op donderdag 22 december is er een grote videoshow op het Marktplein; het Wintersferen Videospektakel. De koninklijke geschiedenis van Apeldoorn komt tot leven over de volle breedte van het Stadhuis, ruim 80 meter! Voorafgaand aan de show zijn er al beelden te bewonderen gepaard met sfeervolle muziek. Om 20.30 uur gaan de lichten uit en staat je een videospektakel te wachten aangevuld met spoken word van Hugo de Haas, livemuziek van het Sweelinck Koper Kwintet, muziek van muziekproducer Sieb Hogewerf (DJ SidJack) en trompettist Sybren van Doesum en lichteffecten. Het Videospektakel duurt een half uur, maar blijf gerust nog even hangen, want ook na de show kun je nog nagenieten van lichteffecten en muziek. Gratis toegang!

Bewonder videoprojecties door het hele centrum
Paleis Het Loo en Apeldoorn zijn onlosmakelijk met elkaar verboden. Tijdens Wintersferen worden de verhalen hierover op een laagdrempelige en visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd. Van dinsdag 20 t/m vrijdag 23 december worden op zes panden in het centrum van Apeldoorn bijzondere videobeelden geprojecteerd. Dagelijks krijg je tussen 16.30 uur en 23.00 uur een interessant kijkje in de koninklijke geschiedenis van Apeldoorn. Je kunt de videoprojecties bewonderen bij: Reisbureau van Werven, Coffeeshop de Bazar, Juwelier Royals, Nelson Schoenen, Van Uffelen Mode en bij CASA. De projecties zijn in een route te bundelen of los van elkaar te bezoeken.

Wintersferen is een initiatief van Centrummanagement Apeldoorn in het kader van het project Koninklijke Veluwe. Voor de uitvoering werken Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA), Paleis Het Loo, CODA, Stichting ACEC gebouw en Apeldoorn Partners samen. Wintersferen wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen vanuit de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, de Economische Alliantie en het project Koninklijke Veluwe.

Meer informatie op uitinapeldoorn.nl/wintersferen.