maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Griezelen op de Eglantier

Foto: Angela Stouten

Voor wie wel van een spannend avondje shoppen houdt, is winkelcentrum de Eglantier vrijdagavond 25 oktober ‘the place to be’. De winkeliers maken altijd een groot feest van de Halloween Shopping Night, dat jaarlijks steeds meer bezoekers trekt. Er valt dan ook van alles te beleven op het plein, voor jong en oud. Het motto van deze avond: méér plezier op de Eglantier.

Van 18.00 uur tot 21.00 uur zorgen de rook en laserstralen voor een ‘creepy’ sfeer op het plein. waar de verklede acteurs zich helemaal thuis voelen. Voor je het weet, staat er een engerd voor je neus! Voor de kleine kinderen die de griezels te eng vinden wordt een lichtgevend armbandje uitgedeeld, zodat de griezels op afstand blijven. Dit ‘tover-armbandje’ kan ook al deze week worden opgehaald bij brasserie Sillies.

DJ Mark zal de avond muzikaal ondersteunen en onder andere het nummer Thriller van Michael Jackson ten gehore brengen. De dansgroep van NTK voert om 19.15 uur en 20.15 uur de bijbehorende Thriller dans met zombies op.

Kinderen die zich willen laten schminken kunnen vanaf 18.00 uur terecht bij de voormalige Jamin winkel.

Naast het vermaak van de enge figuren, zullen de kinderen zich ongetwijfeld weer verbazen over de spannende acts van Diabolo Huub die twee keer op deze avond gaat optreden.

Vaste prik tijdens de Halloween – en ook het leukste voor de kinderen – is de ‘trick or treat’. Verklede kinderen gaan alle winkels langs om hun lekkernij op te halen. Af en toe is dat best wel eng, want de meeste medewerkers van de winkels zijn ook verkleed. De ondernemers van de Eglantier pakken steeds meer uit en zorgen voor een leuke belevenis.

“Het is gaaf om te zien hoe enthousiast de bezoekers en de ondernemers zijn over dit Halloween event. Je ziet nu al mensen op onze Facebook pagina elkaar taggen om hier naartoe te gaan”, vertelt organisator Inez Scheper van House of Tall trots. “Steeds meer bezoekers komen zelf ook verkleed en genieten van dit griezelfestijn. Ik vind het zelf ook tof en we gaan dit jaar onze winkel omtoveren tot een griezelig hospi-tall. Dus als je een hoofdpijntje hebt, kom dan maar naar ons!”, laat ze lachend weten.

Er valt ook nog iets te winnen voor de bezoekers. Degene die de leukste Halloween-selfie plaatst op de Facebook pagina van de Eglantier wint een cadeaubon van € 50,-, die bij een van de winkeliers op

besteed kan worden.

Halloween is een feestdag die traditioneel vooral in Engeland, Amerika en Canada gevierd wordt. Kinderen verkleden zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen die versierd zijn en roepen trick or treat, waarbij de keuze wordt gegeven tussen slachtoffer worden van een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat) geven. Het feest wordt ook steeds populairder in Nederland en daar spelen de winkeliers van de Eglantier leuk op in. Wat enkele jaren geleden begon als een gezellige thema-avond is inmiddels uitgegroeid tot een waar griezelfestijn.