maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn Fotostad gaat samenwerking aan Met Apeldoorn Photo

Foto: Apeldoorn Photo

In 2018 was de succesvolle 4e editie van Apeldoorn Fotostad. Meer dan voorheen een platform van alle activiteiten tijdens de tweejaarlijkse manifestatie. De samenwerking gaat naar een volgende stap. Onder de naam Apeldoorn Photo sluiten het Fotografecafé en Help Portrait Apeldoorn aan. Ook is er verbinding gelegd met de Gemeente Apeldoorn en zal de Stadsfotograaf van Apeldoorn aansluiten. Vanuit dit Apeldoornse platform zullen fotografie activiteiten doorlopend gehouden worden.

Elkaar versterken
“Met de ervaring van de editie van 2018 nog vers in het geheugen, is verdere samenwerking een logische stap. Er zijn verschillende initiatieven in Apeldoorn die allemaal fotografie als centraal thema hebben. Door met elkaar onder één naam activiteiten aan te bieden ontstaat er meer overzicht en kunnen wij elkaar versterken” aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Fotostad. “Niet alleen voor bezoekers en geïnteresseerden, maar ook organisatorisch. Eén paraplu voor alle fotoactiviteiten in het nieuwe platform. Daarbij streven wij er naar om een constant aanbod te presenteren.  Met wel elke twee jaar een groot festival. Iedereen kan zich aansluiten. Dit alles onder de naam Apeldoorn Photo.

Vijf centrale thema’s
Er wordt gewerkt met vijf centrale thema’s waar activiteiten onder vallen:

  1. Festival: Het twee jaarlijkse festival (voorheen Apeldoorn Fotostad) is een belangrijke basis. Met een fotografisch thema worden fotografen uitgenodigd om in 2020 mee te doen
  2. Meetups: Uiteenlopende ontmoetingen waarbij fotografie centraal staat. Bekendste meetup is het FotografenCafé, al jaren een gezellig en goed bezochte meetup met inspirerende sprekers. Deze gaat vanaf heden door onder de naam Fotocafe
  3. Stadsfotograaf: Deze wordt door de Gemeente Apeldoorn benoemd voor een periode van twee jaar.  Anders dan voorheen zal de Stadfotograaf ook meedoen aan Apeldoorn Photo
  4. Educatie: Alle soorten van workshops, opleidingen en korte trainingen kunnen hier deel van uit maken. Partijen die hier al actief zijn worden uitgenodigd zich aan te sluiten
  5. Projecten: Hieronder kunnen allerlei soorten van fotografische activiteiten vallen. Kern is dat ze zowel eenmalig zijn (bijv. exposities) en doorlopend georganiseerd kunnen worden.

Apeldoorn als centrum van de fotografie
De basis van alle activiteiten is Apeldoorn en Apeldoornse fotografen. Maar daar zal het zeker niet bij blijven. Ook Apeldoorn Photo zal samenwerking zoeken met nationaal en internationaal bekende fotografen en deze naar Apeldoorn halen.

Met volle energie aan de slag!
De afgelopen periode is gebruikt om met alle initiatieven en samenwerkingspartijen van Apeldoorn Photo vorm te geven. Het huidige bestuur van Apeldoorn Fotostad zal ook het nieuwe bestuur van Apeldoorn Photo vormen waarbij de verschillende initiatieven in vertegenwoordigd zijn.
 
Wat is er te doen
Op de website https://apeldoorn.photo staat naast informatie over de verschillenden onderdelen ook de agenda. Iedereen met activiteiten op het gebied van fotografie in Apeldoorn en omstreken kan hierin worden opgenomen. Insturen kan via de website.