maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Griet Op de Beeck vertelt in CODA over de thema’s in haar boeken en haar manier van werken

Foto: CODA

Zondag 11 november komt Griet Op de Beeck (Vele hemels boven de zevende, Kom hier dat ik u kus en Gij nu) naar CODA waar ze bezoekers aan de hand van fragmenten meeneemt in haar manier van werken en schrijven. Deze middag maakt deel uit van de serie ‘In gesprek over…’ die deze keer in het teken staat van literatuur. De middag begint om 12.00 uur (inloop vanaf 11.30 uur) en wordt rond 13.00 uur afgesloten met vragen uit het publiek en een signeersessie. 

Griet Op de Beeck is schrijver – al heeft ze jarenlang moed moeten verzamelen om dat ook te durven zijn. Ze studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen, werkte als dramaturg bij theatergezelschappen De Koe en Het Toneelhuis en maakte grote interviews voor HUMO en De Morgen. Voor die krant schreef ze ook een aantal columns.

Ze debuteert als schrijver met Vele hemels boven de zevende (2013) dat direct een bestseller werd. Het werd genomineerd voor de AKO literatuurprijs, de Academia literatuurprijs en De Bronzen Uil en won De Bronzen Uil Publieksprijs. Ruim twee jaar later verschijnt Kom hier dat ik u kus dat door het boekenpanel van DWDD verkozen werd tot ‘Boek van de Maand’. Haar verhalenbundel Gij nu (2016) kwam direct in de top van de bestsellerlijsten en werd, net zoals Kom hier dat ik u kus, genomineerd voor de NS Publieksprijs. Haar boeken zijn vertaald naar het Engels, Duits, Frans, Arabisch, Tsjechisch, Afrikaans en Japans en van haar eerste drie boeken werden filmrechten verkocht. In de zomer van 2016 was ze te gast in het iconische VPRO programma Zomergasten – en zondag 11 november dus in CODA. Momenteel werkt ze aan een trilogie waarvan het eerste deel (Het beste wat we hebben) vorig jaar verscheen. Dit jaar schreef ze het Boekenweekgeschenk, Gezien de feiten.

Wie nieuwsgierig is naar haar manier van werken en meer wil weten over de thema’s in haar boeken, is 11 november van harte welkom in CODA. Naast het voorlezen van verschillende fragmenten, beantwoordt ze natuurlijk ook vragen uit het publiek en vertelt ze over haar manier van schrijven.

Programma
De middag in CODA Auditorium begint om 12.00 uur, inloop vanaf 11.30 uur met koffie of thee. Aansluitend aan de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen, er is geen pauze. Wie zijn of haar boek door Griet Op de Beeck wil laten signeren, kan dit na afloop in CODA Café doen. Nawijn & Polak is hier ook met een boekentafel waar boeken gekocht kunnen worden. Natuurlijk kun je in CODA Café na afloop ook terecht voor een drankje (niet inbegrepen).

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 12,50 voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 15,00 voor niet-leden/losse verkoop. De toegang is inclusief koffie of thee vóór aanvang.

Voor uw agenda
Aanstaande zondag (4 november) gaat Ronald Giphart in gesprek met chef-kok Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen. Deze middag heeft ook plaats in het kader van Nederland Leest waar Giphart ambassadeur voor is. Voor het bijbehorende geschenkboek Je bent wat je leest schreef hij het voorwoord. Tot slot komt Stine Jensen op 11 december (19.30-21.00 uur) naar CODA waar ze met bezoekers in gesprek gaat over filosofie.

Informatie over de serie In gesprek over… is ook te lezen op coda-apeldoorn.nl/ingesprek.