zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gigant en Orpheus sluiten door Corona, VUE en CODA blijven open

Foto: Pixabay

GIGANT en Theater Orpheus sluiten per direct haar deuren tot in elk geval 31 maart 2020. Reden hiervoor is het verbod zoals dat is uitgesproken tijdens de persconferentie over de maatregelen rondom het coronavirus door premier Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM.

Dit betekent dat alle voorstellingen, concerten, dansfeesten, filmvertoningen, andere voorstellingen en cursussen t/m 31 maart zijn afgelast. Kaartkopers worden z.s.m. waar mogelijk persoonlijk geïnformeerd. Cursisten van GIGANT worden direct geïnformeerd door hun docenten.

VUE Bioscopen blijven open maar zullen in alle zalen niet meer dan 100 personen toelaten. Wel komen de pauzes tussen de films te vervallen de komende periode. Mocht er een film komen te vervallen waar je kaartjes voor hebt, dan zal VUE je zo snel mogelijk op de hoogte brengen hiervan, en uiteraard je toegangskaarten terug betalen.

Naar aanleiding van de aangescherpte richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid hebben er in CODA geen evenementen en activiteiten plaats met meer dan 100 personen. Lezingen en workshops voor een kleinere groepen gaan vooralsnog wel door. CODA beraadt zich echter van uur tot uur op de situatie en de ontwikkelingen. Dit geldt zowel voor CODA Bibliotheek als voor CODA Museum, Winkel, Café en Kenniscentrum & Archief.

Zwemmen en Sporten
De gemeente Apeldoorn heeft gemeld dat de locaties (zoals zwembaden en sportaccommodaties) niet meer dan 100 personen mogen binnen laten. Dat betekent o.a. dat het recreatief zwemmen in Malkander komt te vervallen, zwemlessen gaan wel door. Ook houdt Accres er rekening mee dat bij (binnen) evenementen/wedstrijden zoals in onze (sport)accommodaties niet meer dan 100 bezoekers komen.