donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

CODA sluit deuren door Corona Virus

Foto: Pixabay

Voor CODA staat de veiligheid van bezoekers en medewerkers voorop. In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus heeft CODA besloten haar deuren tot en met 31 maart te sluiten. CODA volgt daarmee de richtlijnen van het RIVM. De sluiting geldt voor CODA Museum, Café, Winkel, Archief & Kenniscentrum, Centrale Bibliotheek en CODA De Maten en CODA dok Zuid.

De Jeugd- en Buurtbibliotheken in basisschool De Regenboog, De Bouwhof en in de Prinses Margrietschool blijven vooralsnog geopend. Ook de Boekenbus rijdt de gebruikelijke route. Eventuele wijzigingen worden onder andere op de website van CODA en via de social media kanalen gecommuniceerd.

Omdat wij ons kunnen voorstellen dat in tijden van sociale quarantaine er geen beter gezelschap is dan een goed boek, biedt CODA al haar leden op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart in afgebakende tijdsvakken de mogelijkheid om nieuwe boeken te lenen, en oude in te leveren. Per tijdslot worden maximaal 100 personen toegelaten tot de bibliotheek. Het klantcontact zal, op basis van de richtlijnen van het RIVM, beperkt worden.

De openstelling van de bibliotheekvestigingen vandaag en morgen is per locatie als volgt:

CODA Centrale Bibliotheek vandaag en morgen
10.00 – 11.30 uur
13.00 – 14.30 uur
15.30 – 17.00 uur

CODA De Maten vandaag
13.00 – 14.30 uur
15.30 – 17.00 uur
18.30 – 20.00 uur

CODA De Maten morgen
10.00 – 11.30 uur
13.30 – 15.00 uur

CODA dok Zuid vandaag (dok Zuid is op zaterdagen regulier gesloten)
13.00 – 14.30 uur
15.30 – 17.00 uur

De leentermijn wordt verlengd met 4 weken. Daarnaast is het maximaal aantal te lenen boeken opgehoogd naar 15 items per abonnement. Dit geldt voor alle leningen en voor alle abonnementsvormen, met uitzondering van het mini-abonnement.

CODA Centrale Bibliotheek, CODA De Maten en CODA dok Zuid zijn uitsluitend geopend voor het lenen en retourneren van boeken. Het is niet mogelijk te studeren of gebruik te maken van de internetcomputers in de bibliotheek. Ook het leescafé is gesloten.

CODA Museum, Archief & Kenniscentrum, Winkel en Café zijn per direct gesloten. Evenementen, workshops en activiteiten zijn geannuleerd. Gekochte kaartjes en boekingen worden niet gerestitueerd maar zijn op een later moment opnieuw geldig. Museumkaartjes die op datum online aangeschaft zijn voor de periode van 12 tot en met 31 maart zijn eveneens op een later moment geldig.