zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Gemeente deelt opnieuw gebiedsverboden tijdens Oranjefeest rotonde De Maten

Foto: Apeldoorn Actueel

Na de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Noord-Macedonië zijn gisteravond op de rotonde in De Maten door de politie vier personen aangehouden en twee bekeuringen uitgedeeld. Drie personen zijn aangehouden op grond van openlijk geweld en één persoon voor een eerder vergrijp. De twee bekeuringen werden gegeven voor het rijden zonder rijbewijs en het afsteken van vuurwerk in een menigte. Vijf personen ontvangen van de gemeente een gebiedsverbod. Zij mogen gedurende het EK tot 12 juli de rotonde niet meer betreden

Burgemeester Ton Heerts: “Nederland zit in de achtste finale. Dat is natuurlijk een feestje waard. Maar houd rekening met elkaar en geef elkaar de ruimte, het coronavirus is nog steeds onder ons. Ik zie steeds meer hiervan de gevolgen bij jongeren, waaronder long-covid. Ook voor komende zondag geldt dat illegaal vuurwerk en geweld niet bij een feestje horen. Wie zich hier schuldig aan maakt, kan rekenen op een persoonsgerichte aanpak in de vorm van een bezoek van de politie aan huis en een gebiedsontzegging.”

Om te voorkomen dat verkeer zich mengt met het publiek zal de gemeente ook aanstaande zondagavond de rotonde weer afsluiten voor autoverkeer en gebruikmaken van cameratoezicht voor crowdcontrol. Tijdens het Oranjefeest gisteravond waren op de rotonde ongeveer 1.000 personen aanwezig, waaronder gezinnen met kinderen.