dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

G-voetbal bij AGOVV een sportieve aanwinst voor Apeldoorn

Foto: AGOVV

Sinds het begin van het seizoen 2022-2023 heeft voetbalvereniging AGOVV een afdeling G-voetbal. Het G-voetbalteam voetbalt al geruime tijd samen en voegt zich sinds 2022 bij AGOVV. AGOVV heet het team van harte welkom in de ‘blauwe familie’, waar diversiteit en inclusiviteit een van de speerpunten van het beleid zijn.

Het G-voetbalteam bestaat uit spelers in de leeftijd van 17 tot 25 jaar en speelt in een 8-tegen-8 opstelling op een half veld. De begeleiding van deze groep vereist een specifieke benadering en aanpak, en het team wordt getraind door een trainer met een trainerslicentie TC3 en didactische kwaliteiten voor omgang met moeilijk lerende kinderen. De trainer biedt gevarieerde oefenstof tijdens de trainingen om de spelers scherp te houden.

In de 1e najaarscompetitie bij AGOVV werd het G-voetbalteam kampioen in de 3e klasse. De voorjaarscompetitie, waarin de ploeg een klasse hoger was ingedeeld, eindigde met een verdienstelijke derde plaats. In de laatste competitie had de ploeg het moeilijk maar kon zich ternauwernood handhaven in de 2e klasse. Het team neemt ook deel aan de bekercompetitie met wisselende resultaten.

Het G-voetbalteam is op zoek naar nieuwe spelers die het leuk vinden om op maandagavond te trainen en op zaterdag wedstrijden te spelen. Als je interesse hebt of lid wilt worden, kun je mailen naar ledenadministratie@agovv.nl.