zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn Wandel Challenge ook in 2024 van start

Foto: Noordhuis Leefstijl

Na het grote succes van de Apeldoorn Wandel Challenge vorig jaar zal dit wandelevenement ook in 2024 weer worden georganiseerd door Noordhuis Leefstijl.

Vanaf maandag 29 april start in de Maten een wandelgroep die gedurende 20 weken elke week gaat wandelen met als doel om op 28 september 2024 deel te nemen aan het Nationale Diabetes Festival van de Bas van de Goor Foundation. De Challenge biedt deelnemers de mogelijkheid om te ervaren wat wandelen met hun gezondheid doet. Daarnaast is het samen wekelijks wandelen ook gezellig en biedt het de kans om nieuwe contacten op te doen.

Angelique Noordhuis van Noordhuis Leefstijl zegt: “Als je meedoet met de Apeldoorn Wandel Challenge, werk je samen met andere wandelaars op je eigen niveau aan een gezonde leefstijl. Je zult merken dat je je fitter gaat voelen en steeds meer zin krijgt om vaker te gaan wandelen en te blijven wandelen.”

De Apeldoorn Wandel Challenge is bedoeld voor iedereen en met name voor mensen die hun leefstijl willen veranderen, mensen met chronische aandoeningen zoals (een verhoogd risico op) diabetes en hart- en vaatziekten, artrose, COPD, en mensen die herstellende zijn van Long-Covid. Deelnemers kunnen onder deskundige begeleiding op hun eigen niveau, tempo en/of afstand lopen. De afstanden waarvoor wordt getraind, zijn 3, 5, 10 en 15 km.

De wandelgroep wandelt op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur en start bij Fysiotherapie Noordhuis, Beatrijsgaarde 1, Apeldoorn. De wandelingen zijn gratis. Bij grote belangstelling uit andere wijken van Apeldoorn wordt de mogelijkheid van een tweede startlocatie onderzocht.

Voor meer informatie organiseert Noordhuis Leefstijl op maandag 15 april 2024 een informatiebijeenkomst over de Apeldoorn Wandel Challenge bij omnisportvereniging WSV, De Voorwaarts 450, 7321 MG Apeldoorn van 19.00 tot 20.00 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te mailen naar administratie@noordhuis-leefstijl.nl of te bellen naar 055 7851483.

Je kunt je nu al aanmelden via de website www.apeldoornwandelchallenge.nl.