maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Freulebrug krijgt langverwachte opknapbeurt

Foto: Gemeente Apeldoorn

Twintig jaar nadat de Freulebrug werd geplaatst en daarmee een verbinding vormde tussen de wijk Welgelegen en het centrum, krijgt de constructie van de brug een opknapbeurt. De werkzaamheden starten in de laatste week van mei.

De brug, een ontwerp van kunstenaar Tirza Verrips, verkeert al geruime tijd in slechte staat. De gemeente heeft daarom de twee belvedères van de brug in 2018 afgesloten. De draagkracht van deze zijvleugels is onvoldoende en ze voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Tijdens de komende werkzaamheden worden de belvedères kleiner gemaakt en de constructie ervan verstevigd. Ook wordt de onderzijde van de brug schoongemaakt en krijgt deze nieuwe bekleding.

Over de brug is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Zo lag de brug na plaatsing eerst verkeerd om. Daarna begon de brug te roesten omdat er geen coating was aangebracht. Ook waren er klachten over het gladde oppervlak van de brug.

Daarnaast zijn er plannen om het stuk fietspad dat de verbinding vormt naar de Halstraat te verleggen en te verharden. Door vallend blad en bij slecht weer was het er vaak glad. De besluitvorming hierover loopt nog.

De werkzaamheden aan de brug stonden al langer op de planning, maar liepen vertraging op. Bij de aanbesteding bleek, dat het erg moeilijk was om een gespecialiseerd bedrijf te vinden dat de werkzaamheden uit kon voeren. Aanvankelijk zou de brug afgelopen najaar worden gerepareerd, dat is nu opgeschoven naar eind mei. Naar verwachting is het werk medio juli afgerond.

1 Comment

  • Hans

    Dit soort dingen gebeuren als het er goedkoop gemaakt moet worden en niet nagedacht wordt door de betreffende ambtenaren die de beslissing moeten nemen

Reageren is niet meer mogelijk