donderdag, december 7Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Finn Andrews op 23 mei solo naar GIGANT

Foto: Matt Holyoaks

Nadat hij 5 albums uitbracht met zijn band The Veils, is het voor Finn Andrews tijd om zijn vleugels uit te slaan voor een solo-uitstap. Op 15 maart presenteerde de Londenaar zijn soloplaat One Piece At A Time en met dit album onder de arm komt hij op 23 mei naar de popzaal van GIGANT in Apeldoorn.

In het voorprogramma staat de alternatieve folkzangeres Reb Fountain. De deuren van de popzaal openen 23 mei om 20:00 en het programma start om 20:30. Tickets kosten €16,00 en zijn verkrijgbaar aan de kassa van GIGANT en via www.gigant.nl.

Het album One Piece At A Time komt voort uit pagina’s vol songteksten, tekeningen en andere ideeën die Finn verzamelde tijdens de laatste drie jaar met The Veils. De ideeën leken niet in de wereld van The Veils te passen en dus pakte Finn zijn biezen en vertrok naar zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Hier werkte hij aan zijn meest persoonlijke en intieme plaat ooit. En dat hoor je niet alleen in de teksten, maar ook aan de arrangementen. Finn staat letterlijk en figuurlijk op de voorgrond en verschuilt zich zo min mogelijk achter de muziek. “One Piece At A Time is een emotionele, intieme en intense plaat die je constant opnieuw wil horen; het intrigeert en wordt met iedere luisterbeurt beter en mooier. Het is een ware parel.”, schreef BluesMagazine.