woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Film over Hella de Jonge inclusief nagesprek met Hella door Freek de Jonge

Foto: still uit de film | Gigant

De film ‘Het Atelier: portret van Hella’ gemaakt door Hella en Freek de Jonge is op maandag 17 april om 19:30 uur te zien in filmtheater GIGANT. De film vertelt over de enorme veerkracht waarmee kunstenares Hella teleurstellingen en kwetsuren wist te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre. Na afloop van de film is er een nagesprek met Hella door Freek de Jonge. Kaarten kosten €12,50 (€10,- voor Vrienden van GIGANT) en zijn te koop via www.gigant.nl en aan de balie van GIGANT.

Het Atelier: portret van Hella
Tijdens de lockdowns trok Hella zich terug in haar atelier om een oude liefde op te pakken: het schilderen. Wat ooit op de Rietveldacademie was misgegaan, is in twee jaar opgebloeid tot een eigen stijl met persoonlijke verhalen. Dagelijkse wandelingen, met haar man Freek, over de Joodse Begraafplaats die op 200 meter van het Atelier ligt, voorzien dit verhaal van een verrassende context.

In het Atelier voert Hella gesprekken met vrienden en vriendinnen, haar vader, een vitaliteitsprofessor en een vormgever. Freek de Jonge heeft er een verhaal uit gedestilleerd en samen met Hella de opnames vormgegeven.

Gedurende tachtig minuten krijgen we een beeld hoe ze keer op keer het elan vond om teleurstelling en kwetsuren te overwinnen en om te buigen naar het scheppen van een indrukwekkend gevarieerd oeuvre.