woensdag, november 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Extra groot feest bij 15e editie drakenbootfestival!

Foto: Stichting Kanaal Centraal

Het Grolsch Drakenbootfestival viert dit jaar haar 15e jubileum-editie! Dat wordt een extra groot feest. Op 21, 22, 23 en 24 juni vindt het festival plaats in het Zwitsalpark in Apeldoorn. Op vrijdagavond trapt het evenement af met een groot concert, met maar liefst 10 bands op 3 podia, waaronder De Dijk, Waylon, Nielson en Maan. Zaterdag en zondag is er een vol programma met o.a. theater, muziek, foodtrucks en een gezellige braderie. Zaterdagavond is er een groot feest met o.a. Thirty Dancing, Memphis Maniacs en Snelle.

Voorverkoopkorting tickets voor ‘SMN Post Drakenboot in Concert’
Het festival gaat van start met een groot openingsconcert op vrijdagavond 21 juni. Om 17.00 uur gaan de deuren open. Er zijn 3 grote podia waar grote bands spelen. Op de Lexman Stage staan geprogrammeerd Waylon, Ronnie Flex & Deuxperience en De Dijk. In de grote festivaltent treden op Maan, Nielson, Diggy Dex en Kris Kross Amsterdam. Gigant programmeert het 3 podium, wat iets meer op jongeren gericht is: met Bokoedro, Cry en Jiri11. De kaartverkoop gaat erg hard, maar er zijn nog steeds kaarten met voorverkoopkorting verkrijgbaar op de website van het festival: www.grolschdrakenbootfestival.nl. Voorverkoopprijs € 32,50. Deurprijs € 37,50.

Drakenbootraces
Zaterdag en zondag staan de drakenbootraces centraal. Er was een ware run op de deelnameplaatsen. Dit jaar doen er bijna 20 teams meer mee aan de race, dan voorgaande jaren! Op het Apeldoorns kanaal strijden ruim 65 bedrijven in de “SMN Post Drakenboot Bedrijvenrace” om de podiumplaatsen, op zondag is de “SMN Post Drakenbootrace voor Buurten & Verenigingen” met 55 teams. Een geweldig spektakel dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven! Om 11.00 uur wordt het eerste startschot gegeven, de beste teams varen rond 18.00 uur de finales.

Braderie, theater & foodtrucks
Naast de Drakenbootraces is er nog veel meer te beleven bij het Drakenbootfestival. Er zijn meer dan 15 foodtrucks, een Drakenland vol met gratis theatershows en activiteiten voor kinderen, een sneak preview van de show “Peter Pan” van het ASK Theater, ‘Nintendo on Tour’, Orpheus presenteert de “Silvester Comedie Club” in de Theater Tipi en er is een gezellige braderie langs het drakenbootparcours.

Zaterdagavond gratis feest met o.a. Memphis Maniacs, Thirty Dancing en Snelle
Na afloop van de drakenbootraces op zaterdag, barst opnieuw een groot feest los, met o.a. Memphis Maniacs, Thirty Dancing in de Plato Festivaltent, Ooostblok, Marike Jager, The Cool Quest en SUF Festival programmeert op het 3e podium speciaal voor jongeren een feest met o.a. Snelle en DJ Julian Jordan. Ook zondag is het gezellig bij het Drakenbootfestival. Met een tienermiddag op de Lexman Stage, en optredens van o.a. de Hermes House Band en voormalig DI-RECT leadzanger Tim Akkerman. Op zaterdag en zondag is het festival gratis toegankelijk!

Zie voor het complete programma van het festival en bezoekersinfo de website grolschdrakenbootfestival.nl.