zondag, juli 14Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

EK beachvolleybal 2024 komt naar het Marktplein

Apeldoorn is gekozen als een van de speelsteden voor het Europese Kampioenschap Beachvolleybal 2024. Het EK vindt plaats van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus 2024, met wedstrijden op het Marktplein in Apeldoorn. Deze keuze is strategisch, gezien Apeldoorn een prominente rol speelt binnen de volleybalwereld en eerder al de finales van het WK vrouwen in 2022 organiseerde.

Wethouder Topsportevenementen Nick Derks toont trots over de rol van Apeldoorn als gaststad:

“Apeldoorn is een echte volleybalstad. Onze gemeente kent een sterke volleybalgemeenschap met topclubs. Het is geweldig om topsporters en bezoekers uit zoveel landen te mogen verwelkomen. Het belooft een topevenement te worden, in het hart van de stad. Met mooie wedstrijden en allerlei activiteiten eromheen. Het is dan ook niet alleen een feest voor de fans, maar voor alle Apeldoorners. Ik verheug me erop te gaan kijken en ben erg blij dat we samen met Nevobo en de andere speelsteden dit EK mogen organiseren.”

Daarnaast markeert het EK Beachvolleybal 2024 het begin van de ‘TeamNL Sport Experience’, een uitgebreid programma voor sportieve activiteiten rondom het topsportevenement. Het doel hiervan is om Apeldoorn en haar inwoners actief te betrekken bij sport en topsportevenementen. De gemeente organiseert ook verschillende activiteiten in de aanloop naar het EK Beachvolleybal, en na het evenement wordt de TeamNL Sport Experience voortgezet bij andere sportevenementen in Nederland.