zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Graficus speelt Bloedroof; een moderne bewerking van toneelklassieker Medea

Foto: Toneelgroep Graficus

uit Apeldoorn brengt als onderdeel van haar lustrumseizoen 2023-2024 het stuk “Bloedroof”, een moderne bewerking van de klassieke toneeltragedie “Medea”. Anouk Sameling heeft deze bewerking geschreven, waarbij het publiek een uniek kijkje krijgt in het hoofd van een van de bekendste figuren uit de toneelgeschiedenis. Gerard de Jong staat aan het roer als regisseur. “Bloedroof” gaat op 27 januari in première in GIGANT en zal daarna nog op 10 februari te zien zijn in het Kulturhus van Epe en op 24 februari in Spelderholt in Beekbergen.

In het verhaal gaan Medea en Jason uit elkaar. Jason wil trouwen met de dochter van koning Creon om zo zijn heerschappij te herstellen. Hoewel Medea altijd aan zijn zijde heeft gestaan en zelfs haar eigen familie voor hem heeft verlaten, is macht iets wat zij niet kan geven. Bovendien kan ze niet terug naar huis. De voorstelling werpt een blik op wat Jasons verraad met Medea doet en wat er door haar hoofd gaat in de momenten voor en na haar ondenkbare daad.

Het stuk biedt een moderne benadering van de klassieke tragedie “Medea”, geschreven door de Griekse toneelschrijver Euripides in 431 v. Chr. Hij baseerde het verhaal op de mythe van Jason en het Gulden Vlies. De voorstelling geeft een inzicht in de gedachten van een van de bekendste Westerse toneelfiguren.

Kaartjes voor “Bloedroof” in GIGANT zijn verkrijgbaar via GIGANT, en voor de voorstellingen in Epe en Beekbergen kunnen kaartjes worden gekocht via toneelgroepgraficus.nl.