vrijdag, mei 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Doe mee met Hoenderloo en omgeving in het groen

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Wilt u meer weten over de geschiedenis van uw erf en uw erf mooier maken met streekeigen bomen en struiken? Wilt u meer vogels en vlinders op uw terrein? Dat kan! Doe mee met het project ‘Hoenderloo en omgeving in het groen’. Graag nodigen we u uit voor de informatieavond op maandag 12 september 2022 om 19.30 uur in het Dorpshuus aan de Paalbergweg 26 te Hoenderloo. U hoort dan hoe u mee kunt doen en wat de ‘spelregels’ zijn. In verband met een beperkt aantal beschikbare plaatsen dient u zich voor deze avond aan te melden via slgelderland.nl/projecten/hoenderloo-in-het-groen.

Groene karakter versterken
De afgelopen jaren zijn er in veel dorpskernen actieve groepen bewoners onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) gestart met het ‘Dorpen in het groen’ project. Door de aanplant van inheemse planten hopen we zo het landschap van Gelderland groener en mooier te maken. Binnenkort start in Apeldoorn het beplantingsproject ‘Hoenderloo en omgeving in het groen’.

Beplantings- en biodiversiteitplan
Dit project is speciaal voor bewoners en ondernemers in het buitengebied van Hoenderloo en omgeving. Een adviseur van SLG komt graag kosteloos bij u langs. Samen met u maken wij ter plekke een schets om uw erf mooier en biodiverser te maken. Ook ontvangt u handige informatie met tips en inspiratie voor het beheer van u erf.

De adviseur werkt de schets, of uw eigen ideeën, uit tot een beplantings- of biodiversiteitsplan. Hiermee kunt u uw erf verfraaien met streekeigen beplanting, zoals solitaire bomen, elzenrijen, knotbomen, struweelhagen of een combinatie van mogelijkheden. Ook het inzaaien van bloemenranden en/of aanschaf van nestkastjes behoren tot de mogelijkheden. Op deze manier past uw terrein in het omliggende landschap. De gemeente stelt de beplanting voordelig beschikbaar.

Informatieavond
Heeft u interesse om mee te doen aan dit beplantingsproject? Dan bent u van harte welkom op de informatieavond op maandag 12 september 2022 om 19.30 uur in het Dorpshuus aan de Paalbergweg 26 te Hoenderloo. Aanmelden kan via slgelderland.nl/projecten/hoenderloo-in-het-groen. Bent u verhinderd maar heeft u wel interesse om mee te doen aan dit project? Dan kunt u zich via dit formulier ook vast aanmelden voor deelname aan het project.