dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Doe mee met de dicht- of ontwerpwedstrijd rond Gedichtendag

Foto: Eigen werk

Rondom de Nationale Poëzieweek 2019 heeft CODA een dicht- en ontwerpwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, kan meedoen. Het thema van de Poeziëweek is ‘Vrijheid’ en dit is ook het thema van beide wedstrijden. Pak de pen en schrijf een gedicht over (on)vrijheid of ontwerp de voorkant van de dichtbundel op basis van het gedicht dat Aad van der Waal hier speciaal voor schreef. Meedoen kan nog tot en met zondag 13 januari 2019. Meer over beide wedstrijden, de voorwaarden en de kaartverkoop is ook te lezen op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag.

Dichtwedstrijd
Laat je inspireren door het thema ‘Vrijheid’, schrijf een gedicht dat ons bijvoorbeeld vertelt wat jij onder (on)vrijheid verstaat of wat vrijheid voor jou betekent. Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Dichtwedstrijd’, je naam, telefoonnummer en leeftijd. Uit alle inzendingen kiest Aad van der Waal (stadsdichter van Apeldoorn) samen met Ingrid Blijenberg (Neerlandica en schrijfdocent) twee gedichten die tijdens Gedichtendag door de inzenders zelf voorgedragen mogen worden. Indien je hiervoor wordt uitgenodigd, krijg je hiervan uiterlijk donderdag 24 januari bericht. De winnaar krijgt het gedicht samen met het winnende ontwerp ingelijst als aandenken cadeau. Daarnaast wordt dit gedicht ook opgenomen in de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

Ontwerpwedstrijd
Nieuw dit jaar is de ontwerpwedstrijd waarbij we iedereen uitdagen om de voorkant voor de dichtbundel te ontwerpen die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt. Uitgangspunt voor dit ontwerp is het gedicht Het huis van de vrijheid dat Aad van der Waal hiervoor geschreven heeft en dat te vinden is op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag. Zowel dit gedicht als de volgende tekst moeten een plek krijgen in dit ontwerp (A5, staand): Dichtbundel – Gedichtendag – 31 januari 2019. Meedoen? Stuur dan jouw inzending uiterlijk zondag 13 januari 2019 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Ontwerpwedstrijd’, je naam, telefoonnummer en leeftijd. Uit alle inzendingen kiest CODA directeur Carin Reinders samen met Ward van Bemmel (stagiair, laatste jaar Mediavormgeving Deltion College Zwolle) het winnende ontwerp. De winnaar krijgt dit ontwerp samen met het winnende gedicht ingelijst als aandenken cadeau. Daarnaast wordt dit ontwerp opgenomen als voorkant van de dichtbundel die tijdens Gedichtendag wordt uitgereikt.

Kaartverkoop Gedichtendag
Kaarten voor Gedichtendag zijn te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin onder andere de voorgedragen gedichten van die avond en een aantal aanvullende gedichten zijn opgenomen.

Poëzieweek
De Poëzieweek heeft plaats van 31 januari tot en met 6 februari 2019 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.