woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Doe mee aan de kwaliteitsimpuls voor het landschap van Uddel

Foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland

De gemeente Apeldoorn is trots op haar landelijke omgeving. De gemeente is dan ook blij dat zij met het project ‘Landschapsimpuls Uddel’ dit kostbare landschap verder kan versterken. In samenwerking met dorpsvereniging Uddels Belang en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kunnen inwoners hun erf en grond met subsidie landschappelijk versterken. Aanmelden kan tot 6 juni via de website van SLG landschapsbeheergelderland.nl/landschapsimpuls-uddel.

Na aanmelding voor deelname aan dit project wordt een afspraak gemaakt voor een veldbezoek van een adviseur van SLG. Samen bekijken en bespreken de eigenaar en de adviseur de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos beplantingsplan, waarmee tegen een sterk gereduceerde prijs plantmateriaal kan worden aangeschaft via SLG. Deze korting is mogelijk vanwege de subsidie van de gemeente Apeldoorn en provincie Gelderland.

Aansluiten bij het landschap
Het doel van het project is om het erf en de gronden daaromheen te verfraaien met landschappelijk passende beplanting. Denk daarbij aan enkele solitaire bomen, elzensingels, struweelhagen, knotbomen, hoogstamfruitbomen of een vogelbosje. Natuurlijk is een combinatie van deze opties ook mogelijk. Op die manier sluiten het erf en het omliggende landschap op elkaar aan. Vogels en andere dieren maken dankbaar gebruik van deze struiken en bomen.

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met projectleider Robbin Buitink van SLG, telefoon 026-3537444. Vrijblijvend inschrijven is mogelijk via de website landschapsbeheergelderland.nl.